Clătite pufoase cu făină fără carbohidrați Szafi Reform

Clătite pufoase cu făină fără carbohidrați Szafi Reform

Clătite low-carb? Indiferent câte rețete cunoști, întotdeauna mai poți descoperi una care să te dea pe spate.

Apropo de clătite, aici găsești întreaga colecție de pe site. Cine îmi urmărește nutriblogul, știe că am o pasiune pentru clătitele low-carb.

Dat fiind faptul că de peste 3 ani am adoptat o alimentație cu puțini carbohidrați (low-carb), evit să folosesc făină de grâu sau alte cereale. La drept vorbind, nici măcar nu o mai am în casă, la ce bun? Nici măcar un virus nu mă convinge să o cumpăr din nou, dacă oricum nu o folosesc. 🙂

Am în schimb acasă o întreagă colecție de făinuri, mult mai bogate din punct de vedere nutritiv (în vitamine și minerale) decât făina de grâu și cu mult mai puțini carbohidrați. Ceea ce înseamnă că sunt prietenoase cu silueta. Și bonus, sunt foarte gustoase.

Printre acestea se numără și amestecul de fibre fără carbohidrați Szafi și făina de migdale, care m-au ajutat să fac aceste clătite să iasă pufoase, în ciuda faptului că nu conțin gluten.

Rețeta de clătite este inclusă și în eBook-ul cu rețete low-carb îndulcite cu Green Sugar. Am făcut-o aceste clătite deja de mai multe ori și un lucru e sigur: sunt cele mai pufoase clătite low-carb pe care le-am făcut.

Iată rețeta lor, detaliată.

Imprima reteta
Clătite pufoase cu făina fără carbohidrați Szafi Reform
Clătite pufoase cu conținut scăzut de carbohidrați, realizate din făina de migdale și amestecul fără carbohidrați Szafi Reform.
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 10 minute
Portii
clătite
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite
Pentru prăjitul clătitelor
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 10 minute
Portii
clătite
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite
Pentru prăjitul clătitelor
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Începem prin a bate ouăle cu ajutorul unui mixer, apoi adăugăm și iaurtul grecesc cremos, unul cu 10% grăsime. Adăugăm făina de migdale și amestecul fără carbohidrați Szafi, praful de copt, îndulcitorul și sarea și amestecăm bine până ce obținem un aluat omogen. Vom avea un aluat nu prea lichid, ceea ce este bine pentru că înseamnă că vom obține clătite pufoase.
  2. Pregătim o tigaie cu un strop de ulei de cocos. Turnăm cu un polonic și prăjim pe rând clătitele, completând cu câțiva stropi de ulei de cocos după fiecare clătită.
  3. Mie mi-au ieșit 4 clătite, mari și pufoase. Serviți cu topping-ul preferat, cum ar fi un gem de fructe fără zahăr și fructe proaspete. Enjoy!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Clătite pufoase cu făina fără carbohidrați Szafi Reform
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta. (87g)
Calorii: 186 Calorii din grasimi: 126
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 14g 22%
Total carbohidrati: 3.8g 1%
Fibre alimentare: 1.5g 6%
Proteina: 9.5g 19%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.

Îndulcitorul natural din gama Green Sugar, cu ZERO calorii și ZERO indice glicemic, poate fi achiziționat de pe site-ul greensugar.ro cu -5% discount, introducând codul de reducere "nutriblog", înainte de finalizarea comenzii.

Partajeaza reteta
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.