12 mai Chifteluțe de ton cu telemea
Chifteluțe de ton cu telemea maturată. Un adevărat deliciu.
Pentru rețeta, m-am inspirat de aici și am făcut mici schimbări, printre care am înlocuit pesmetul din rețeta originală cu o făină din fibre fără carbohidrați.
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 10 minute |
Portii |
chitfeluțe
|
Ingrediente
Chifteluțe de ton
- 2 conserve ton Rio Mare în ulei de măsline, scurs
- 50 g telemea maturată
- 2 ouă
- 1 Lg făină fără carbohidrați Szafi aprox 15g, în loc de pesmet
- ceapă verde
- pătrunjel
- sare roz de Himalaya
- piper negru
Pentru prăjit
Ingrediente
Chifteluțe de ton
Pentru prăjit
|
|
Etape
- Pe cât de multe par ingredientele ca și număr, pe atât de simplă e preparare chifteluțelor de ton. Începem prin a mărunți brânza telemea.
- Adăugăm restul ingredientelor și le amestecăm pe toate într-un bol.
- Formăm 9 chifteluțe.
- Punem o linguriță de ulei de cocos într-o tigaie încinsă și prăjim pe rând chifteluțele, completând cu încă o linguriță de ulei la a doua tură.
- Chifteluțele de ton sunt gata și merg foarte bine cu o salată de legume proaspete. Poftă bună!
Notitele retetei
O chifteluță de ton conține următorii macronutrienți:
Informatii nutritionale
Chifteluțe de ton cu telemea
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 74
Calorii din grasimi: 45
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 5g
8%
Total carbohidrati: 1.3g
0%
Fibre alimentare: 1.1g
4%
Proteina: 6.5g
13%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
No Comments