Grasimile ar putea adauga ani la viata ta, spune un studiu recent (The Lancet)

Grasimile ar putea adauga ani la viata ta, spune un studiu recent (The Lancet)

În prestiogiosul jurnal medical the Lancet a fost publicat de curând (29 August 2017) un studiu care indică faptul că o dietă bogată în carbohidrați s-ar putea să nu fie o idee prea bună pentru sănătatea ta.

Studiul PURE (Prospective Urban Rural Epidemiology) este un studiu amplu, realizat pe 135 000 de oameni, din 18 țări diferite. S-a urmărit în primul rând frecvența deceselor și a evenimentelor cardiovasculare majore, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral, dar și starea generală de sănătate.

Rezultatele studiului arată că printre persoanele care consumă o cantitate mai mare de carbohidrați (zahăr, pâine, orez, cereale etc) există un risc crescut de mortalitate.

În schimb, s-a constatat că persoanele care consumă mai multe grăsimi naturale (unt, ouă etc), au o rată mai scăzută a deceselor. Iar în ceea ce privește bolile cardiovasculare, se pare că acestea sunt mai puțin răspândite, spre deosebire de persoanele care aleg să consume foarte puține grăsimi.

Concluzie

Acum câteva decenii s-a răspândit ideea că ar trebui să consumăm mai puține grăsimi, iar de atunci starea de sănătate a populației nu s-a îmbunătățit deloc, dimpotrivă. Tot mai multe studii arată că grăsimile naturale sunt benefice pentru sănătate. Autorii acestui studiu sunt de părere că datorită descoperirilor din ultimii ani, recomandările actuale pentru consumul de grăsimi ar trebui reconsiderat.

Cu alte cuvinte, mâncați grăsimi, fiți sănătoși.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.