23 mai Sos de usturoi ca la KFC, dar keto
Oare ce merge mai bine la puiul crispy decât un sos de usturoi? Mai mult chiar, unul făcut în casă, la care putem să alegem ingredientele dorite. Iar unul dintre ingredientele mele preferate când vine vorba despre grăsimi sănătoase este uleiul MCT.
Găsim mai jos o rețetă foarte simplă pentru sosul de usturoi. Uleiul MCT nu are gust sau miros, prin urmare nu schimbă gustul sosului de usturoi cu care suntem poate obișnuiți. Rețeta este potrivită pentru oricine urmează o dietă low-carb, ketogenică sau dorește să includă în alimentație surse de grăsimi sănătoase.
MCT-ul poate fi folosit și pentru o maioneză sănătoasă, permisă în dieta keto.
Este un ulei alcătuit din trigliceride cu lanț mediu (numite Medium Chain Triglycerides) ce nu are nevoie de bilă pentru a fi digerat. El trece direct în ficat, acolo este transformat în corpi cetonici și folosit drept sursă rapidă de energie.
Timp de preparare | 10 minute |
Portii |
porții
|
- 2-3 căței usturoi medii
- 50 ml ulei MCT
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță muștar fără zahăr
- 50 g iaurt grecesc 10%
- sare de mare
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1/4 linguriță gumă de xantan opțional, pentru consistență
Ingrediente
|
|
- Usturoiul se zdrobește și se amestecă cu sare până ce devine o pastă fină.
- Se adaugă gălbenușul, muștarul și se amestecă încorporând treptat uleiul, ca și la maioneză.
- Se adaugă sucul de lămâie, guma de xantan și iaurtul grecesc și se amestecă bine până ce obținem un sos fin.
- Se completează cu sare după gust, dacă e nevoie.
- Recomand a se servi alături de puiul crispy.
No Comments