Pizza home-made low carb

Pizza home-made low carb

Ai auzit vreodată de pizza low-carb? Sunt sigură că da. Vreau să spun, genul acela de pizza care nu conține delooc făină de grâu, de secară sau orice cereală asemănătoare. Dar în schimb are făină de migdale și muultă mozzarella deasupra (și nu numai). Adică acel tip de alimente pe care le mănânci fără vinovăție.

Aceasta e prima rețetă de pizza cu astfel de ingrediente. De-a lungul timpului am văzut multe rețete de pizza cu puțini carbohidrați, dar majoritatea conțineau o cantitate mare de făină de migdale. Însă cum îmi place foarte mult mozarella, am decis să încerc să pun mai puțină făină de migale și să adaug și acest gen de brânză. Nu știu cum sunteți voi, dar eu de fiecare dată când văd o poză cu mozzarella topită care se întinde mi se face foame de-a dreptul, nu doar poftă.

Cum nu conține deloc făina clasică, întreg blatul este făcut din făină de migdale, tărâțe de psyllium, mozzarella și ou. Deasupra am pus pastă de roșii (bineînțeles neîndulcită), mozzarella și salam picant. De fapt, poți să pui orice alt salam, însă ar fi de preferat să alegi unul cu ingrediente cât mai bune, sau chiar de casă.

După ce e făcută poți oricând să mai adaugi pastă de roșii peste felia de pizza. Are un gust foarte bun și este o variantă muult mai sănătoasă decât clasicul ketchup.

Să vedem așadar, cum putem să facem singuri acasă o pizza nu doar sănătoasă și gustoasă, dar care te poate ajuta și să slăbești, (vezi dieta low-carb).

Și de asemenea, te invit să încerci și varianta de pizza cu făină de cocos.

Imprima reteta
Pizza low-carb
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 20 minute
Timp de gatire 18 minute
Portii
felii
Ingrediente
Pentru blat
Pentru topping
  • 50 g pastă de roșii
  • 100 g salam picant
  • 100 g mozzarella
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 20 minute
Timp de gatire 18 minute
Portii
felii
Ingrediente
Pentru blat
Pentru topping
  • 50 g pastă de roșii
  • 100 g salam picant
  • 100 g mozzarella
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Pentru a putea amesteca bine mozzarella cu restul ingredientelor pentru blat, eu am pus-o la cuptorul cu microunde pentru 1 minut.
  2. Am turnat mozzarella într-un bol mai mare, am adăugat făina de migdale, tărâțele de psyllium, oul și condimentele.
  3. Se amestecă bine până rezultă un aluat uniform și formăm din el o bilă.
  4. Pe o tavă de pizza cu hârtie de copt, întindem aluatul cu mâna. Îl punem la cuptor la o temperatură medie pentru 10-12 minute.
  5. După cele trec cele 10-12 minute, scoatem tava și întoarcem aluatul pe cealaltă parte. O mai punem la cuptor pentru încă 2-3 minute.
  6. Scoatem tava de la cuptor, punem sosul de roșii, salamul și mozzarella deasupra și o lăsăm la cuptor pentru încă 3 minute. După ce o scoatem de la cuptor se lasă câteva minute și este gata de servire. Mie mi-a plăcut cel mai mult cât timp încă a fost caldă.
  7. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale pentru o felie

  • energie: 261 kcal
  • grăsimi: 18.3 g
  • proteine: 19.4 g
  • carbohidrați: 5 g
Partajeaza reteta
Tags:
,
10 Comments
  • Irina Sima
    Posted at 10:40h, 01 februarie Răspunde

    Eu uite ca nu am auzit de low carb. Pare tare interesanta. Nu ma gandeam ca pot folosi faina de migdale intr-o astfel de reteta. Psyllium stiu ca este foarte bun si pentru sistemul digestiv.
    P.S. chiar arata delicios.

    • Denisa
      Posted at 17:24h, 03 februarie Răspunde

      Multumesc! Sa stii ca e foarte buna si satioasa. Mie imi place foarte mult sa gatesc fara faina alba si fara zahar. Cam de aici incepe low carb si poate fi mai moderat sau mai restrictiv, in functie de preferinte sau nevoi. Ai dreptate, psylliumul e plin de fibre si ajuta sistemul digestiv si tranzitul intestinal.

  • Nati
    Posted at 19:44h, 13 februarie Răspunde

    Trebuie neapărat să o fac și eu! O singură dată am făcut pizza low-carb, și atunci a fost cu blat de conopidă. A fost bună, dar totuși departe de ideea de pizza, mai mult ca o budincă/tartă. Mi-am notat varianta ta și a lui Cristi Vlad, văd eu ce compilație fac.

    • Denisa
      Posted at 09:46h, 14 februarie Răspunde

      Asta cu mozzarella in blat mi s-a parut delicioasa cu toate variantele de topping pe care le-am incercat. Mi-am propus sa incerc si eu cu conopida, sunt chiar curioasa cum e si aceea.

  • dorina popa
    Posted at 18:46h, 24 iulie Răspunde

    Cum putem sa topim mozzarella dacă nu avem cuptor cu microunde? Am incercat pe aragaz și se separa, nu se topește .

    • Denisa
      Posted at 16:07h, 12 septembrie Răspunde

      Ce fel de mozzarella ati folosit? Incercati varianta razuita, de la Lidl.

      • dorina popa
        Posted at 16:10h, 12 septembrie Răspunde

        Mozzarella de la Galbani și încă un fel, dar nu îmi mai amintesc. Oare problema sa fie că nu am razuit-o și am pus-o întreaga? :/

        • Denisa
          Posted at 19:11h, 12 septembrie Răspunde

          E posibil. Eu o singura data am facut cu mozzarella intreaga, am razuit-o inainte si pe urma am pus-o la topit si a iesit bine. Dar am ramas tot la mozzarella gata razuita, cea de la Lovilio.

          • Nati
            Posted at 19:27h, 12 septembrie

            Denisa, îmi pare rău să-ți zic, dar varianta gata răzuită de la Lidl conține amidon, e pus pentru a evita lipirea. Se vede și la conținutul de glucide, e un pic mai mare decât la mozzarella bucată întreagă. Poate nu e mult amidon, dar mă deranjează ideea.

  • Nati
    Posted at 07:50h, 13 septembrie Răspunde

    Denisa, poți să folosești și mozzarella mai tare, de la delaco, arată ca un cașcaval. Se topește mult mai bine și nu lasă zer. Și fiind mai dură, se dă mult mai ușor prin răzătoare.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.