Tartă din aluat fraged și cremă de mascarpone

Tartă din aluat fraged și cremă de mascarpone

Gândindu-mă la rețete pentru Crăciun, mi-a venit ideea de a face o tartă cu aluat fraged, din ingrediente (aproape) tradiționale. Aluatul fraged mi-e cunoscut încă din copilărie. Și este unul dintre preferatele mele.

Ca să creez un aluat la fel de fraged, permis în low-carb, mi-a luat câteva timp și sunt chiar mândră de rețeta pe care am reușit să o pun la punct și să o împărtășesc cu voi aici.

Am folosit făina de cocos și un îndulcitor natural sănătos. Astfel am făcut, cu succes spun eu, un aluat fraged în varianta low-carb. Fără vinovății!

Am folosit 3 tave de tarte cu diametrul de 12 cm. Pentru cremă este cel mai bine ca untul și mascarpone să fie la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a începe să preparăm crema.

Iar dacă nu știți ce să faceți cu albușurile, vă recomand o bezea delicioasă, la care avem nevoie de exact 2 albușuri.

Tarta este destul de bogată în calorii, ca și multe dintre ingredientele low-carb. Dar pe de altă parte este foarte sățioasă. Te vei sătura repede. Iar gustul e grozav.

Motto-ul meu în ceea ce privește deserturile: Puțin, da` bun! 🙂

Imprima reteta
Tartă din aluat fraged și cremă de mascarpone
Tartă delicioasă cu aluat fraged în varianta low-carb, cu cremă de mascarpone.
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 40 minute
Timp de gatire 10 minute
Portii
tarte
Ingrediente
Pentru cremă -varianta 1
Pentru cremă -varianta 2
Pentru decor
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 40 minute
Timp de gatire 10 minute
Portii
tarte
Ingrediente
Pentru cremă -varianta 1
Pentru cremă -varianta 2
Pentru decor
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Prima dată am pregătit toate ingredientele. Am pus într-un bol untura, cele 2 gălbenușuri și îndulcitorul.
  2. Cu o lingură de lemn le-am frecat câteva minute, până ce s-a topit îndulcitorul și nu se mai simțeau cristale pe fundul bolului.
  3. Am adăugat smântâna lichidă și făina de cocos și am amestecat din nou până ce s-a format un aluat omogen.
  4. Am lăsat aluatul pentru 10 minute să stea la frigider. Între timp am pregătit formele de copt (12 cm diametru) și le-am uns cu puțin unt. Pe urmă am pregătit cuptorul.
  5. Am porționat aluatul în 3 părți, pentru fiecare tavă. Am intins cu degetele aluatul, inclusiv câte puțin pe fiecare margine. Le-am pus la cuptor la foc mic pentru aprox 12 minute.
  6. Le-am scos din cuptor și le-am lăsat să se răcească.
  7. Între timp am pregătit o cremă simplă de unt și mascarpone. Este necesar ca ingredientele să fie de la temperatura camerei, pentru ca să iasă bine crema. Am pus prima oară untul într-un bol și l-am amestecat pentru aprox 10 minute cu ajutorul unui mixer, adăugând treptat îndulcitorul. La sfârșit am adăugat mascarpone și cacao (sau esența de vanilie, pentru varianta 2 de cremă) și am continuat sa mixez până ce s-au amestecat bine.
  8. Am întins crema peste tarte și m-am jucat cu puțină ciocolată topită deasupra. Pentru că era deja seară, le-am lăsat la frigider până a doua zi. A fost o decizie bună.
  9. Blatul s-a înmuiat și împreună cu crema a fost o combinație delicioasă. Vă recomand să faceți și voi la fel! Preferata mea a fost cea cu cremă de cacao.
  10. Dulciuri care nu îngrașă!
  11. Poftă bună!
Notitele retetei

Eu estimez 4 bucăți la fiecare tartă (deși se pot tăia și în bucăți mai mici). Așadar, din 3 tarte vom avea 12 felii.

Informații nutriționale (o felie):

  • energie: 150 kcal
  • carbohidrați net: 1.6g
  • fibre: 2g
  • grăsimi: 14.3g
  • proteine: 2g
Partajeaza reteta
4 Comments
  • Carmina
    Posted at 00:00h, 03 martie Răspunde

    Ciao!
    Daca nu am untura,pot pune unt? Si daca da, in ce cantitate?

    • Denisa
      Posted at 08:26h, 08 martie Răspunde

      Buna! In mod normal aceeasi cantitate.

      Eu folosesc untura pentru ca m-am inspirat din reteta bunicii de aluat fraged. Ar trebui sa iasa foarte bine si cu unt. Spor la gatit sanatos! As aprecia daca ai impartasi cu noi despre cum a iesit cu unt.

  • Nicoleta Dan
    Posted at 12:57h, 28 decembrie Răspunde

    Am folosit reteta de aluat pentru a face cosulete cu gem de fructe de pădure fără zahar (reteta lui Madeline) și bezea cu nuci. Am folosit unt. Au ieșit super bune. Totuși toate ingredientele ar trebui să stea cel puțin o oră la temperatura camerei.

  • Denisa
    Posted at 11:34h, 29 decembrie Răspunde

    Multumim mult pentru feedback si sfat! Si ma bucur ca au iesit bune. An Nou Fericit!

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart