Tartă din aluat fraged și cremă de mascarpone

Tartă din aluat fraged și cremă de mascarpone

Gândindu-mă la rețete pentru Crăciun, mi-a venit ideea de a face o tartă cu aluat fraged, din ingrediente (aproape) tradiționale. Aluatul fraged mi-e cunoscut încă din copilărie. Și este unul dintre preferatele mele.

Ca să creez un aluat la fel de fraged, permis în low-carb, mi-a luat câteva timp și sunt chiar mândră de rețeta pe care am reușit să o pun la punct și să o împărtășesc cu voi aici.

Am folosit făina de cocos și un îndulcitor natural sănătos. Astfel am făcut, cu succes spun eu, un aluat fraged în varianta low-carb. Fără vinovății!

Am folosit 3 tave de tarte cu diametrul de 12 cm. Pentru cremă este cel mai bine ca untul și mascarpone să fie la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a începe să preparăm crema.

Iar dacă nu știți ce să faceți cu albușurile, vă recomand o bezea delicioasă, la care avem nevoie de exact 2 albușuri.

Tarta este destul de bogată în calorii, ca și multe dintre ingredientele low-carb. Dar pe de altă parte este foarte sățioasă. Te vei sătura repede. Iar gustul e grozav.

Motto-ul meu în ceea ce privește deserturile: Puțin, da` bun! 🙂

Imprima reteta
Tartă din aluat fraged și cremă de mascarpone
Tartă delicioasă cu aluat fraged în varianta low-carb, cu cremă de mascarpone.
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 40 minute
Timp de gatire 10 minute
Portii
tarte
Ingrediente
Pentru cremă -varianta 1
Pentru cremă -varianta 2
Pentru decor
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 40 minute
Timp de gatire 10 minute
Portii
tarte
Ingrediente
Pentru cremă -varianta 1
Pentru cremă -varianta 2
Pentru decor
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Prima dată am pregătit toate ingredientele. Am pus într-un bol untura, cele 2 gălbenușuri și îndulcitorul.
  2. Cu o lingură de lemn le-am frecat câteva minute, până ce s-a topit îndulcitorul și nu se mai simțeau cristale pe fundul bolului.
  3. Am adăugat smântâna lichidă și făina de cocos și am amestecat din nou până ce s-a format un aluat omogen.
  4. Am lăsat aluatul pentru 10 minute să stea la frigider. Între timp am pregătit formele de copt (12 cm diametru) și le-am uns cu puțin unt. Pe urmă am pregătit cuptorul.
  5. Am porționat aluatul în 3 părți, pentru fiecare tavă. Am intins cu degetele aluatul, inclusiv câte puțin pe fiecare margine. Le-am pus la cuptor la foc mic pentru aprox 12 minute.
  6. Le-am scos din cuptor și le-am lăsat să se răcească.
  7. Între timp am pregătit o cremă simplă de unt și mascarpone. Este necesar ca ingredientele să fie de la temperatura camerei, pentru ca să iasă bine crema. Am pus prima oară untul într-un bol și l-am amestecat pentru aprox 10 minute cu ajutorul unui mixer, adăugând treptat îndulcitorul. La sfârșit am adăugat mascarpone și cacao (sau esența de vanilie, pentru varianta 2 de cremă) și am continuat sa mixez până ce s-au amestecat bine.
  8. Am întins crema peste tarte și m-am jucat cu puțină ciocolată topită deasupra. Pentru că era deja seară, le-am lăsat la frigider până a doua zi. A fost o decizie bună.
  9. Blatul s-a înmuiat și împreună cu crema a fost o combinație delicioasă. Vă recomand să faceți și voi la fel! Preferata mea a fost cea cu cremă de cacao.
  10. Dulciuri care nu îngrașă!
  11. Poftă bună!
Notitele retetei

Eu estimez 4 bucăți la fiecare tartă (deși se pot tăia și în bucăți mai mici). Așadar, din 3 tarte vom avea 12 felii.

Informații nutriționale (o felie):

  • energie: 150 kcal
  • carbohidrați net: 1.6g
  • fibre: 2g
  • grăsimi: 14.3g
  • proteine: 2g
Partajeaza reteta
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.