Unul dintre lucrurile de care sunt sigură referitor la alimentația low-carb este că îți pune imaginația la treabă. Atunci când renunți la făina albă și la gluten ești nevoit să găsești combinații ingenioase ca să îți iasă un aluat care să nu se împrăștie.
Și am realizat că, pentru a prepara paste low-carb, mozzarella e unul dintre secrete. Am văzut de-a lungul timpului mai multe variante de paste low-carb din mozzarella și ou. Iar ieri, realizând că am o pungă de mozzarella în frigider m-am hotărât să pun de o rețetă de paste. Am amestecat ingredientele seara, le-am tăiat în formă de tagliatelle (sau fetucine, depinde cât de late vrei să le tai) și le-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi am făcut cel mai simplu sos de roșii care mi-a venit în minte, din 2 roșii proaspete, pasate cu mixerul și un cubuleț (25g) de unt sărat. Nu eram foarte sigură că vor ieși ceva paste grozave din așa puține ingrediente, așa că nici nu mă gândisem de la început la sos. Poate data viitoare o să pun în sos și câteva cubulețe de bacon și chilli. Dar, pentru acum pot să spun că au fost destul de sățiose și gustoase.
Am fost surprinsă de ce a ieșit și cred că aceste paste din mozzarella, alături de cele din konjac sunt niște variante grozave de paste pentru persoanele care doresc să mănânce low-carb sau keto.
La sfârșitul articolului, ca de obicei poți vedea valorile nutriționale, atât pentru pastele cu sos cât și doar pentru pastele simple, în cazul în care te hotărăști să folosești alt sos.
Imprima reteta
Tagliatelle low-carb/keto din 2 ingrediente
Paste low-carb/keto din mozzarela și ou, fără făină.
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să topim mozzarella, fie o punem 1 minut la cuptorul cu microunde, fie se lasă la topit în baie de abur. După ce s-a topit, adăugăm un gălbenuș de ou și opțional puțină sare cu ierburi sau alte condimente preferate.
Se amestecă bine ingredientele și aluatul format îl punem între 2 hârtii de copt.
L-am întins cu mâinile, într-un strat nu foarte subțire, pe urmă am luat hârtia de copt de deasupra.
Am tăiat pastele în formă de tagliatelle și le-am lăsat la frigider peste noapte. Dacă le faci în timpul zilei, e suficient să stea la frigider pentru 4 ore.
Înainte de servire se fierb în apă cu puțină sare pentru un minut (nu se lasă mai mult la fiert), pe urmă se scurg de apă, se adaugă sosul preferat și sunt gata de servire. Paste gustoase fără făină albă! Poftă bună!
Arata foarte bine!! Mult mai bine decat orice alt sortiment de tagliatelle pe care l-am vazut/incercat. oricum, nu m-as apuca sa fac asa ceva, avand in vedere ca eu nu pot gati doar o portie… ar inseamna sa stau prea mult sa intind si sa tai aluat.
Buna!
Poti sa pui mozzarella intr-un bol de sticla la cuptorul cu microunde pentru un minut si o sa se topeasca numai bine. Or, daca nu doresti metoda asta, poti aplica cea clasica de bain marie, pus un vas cu putina apa la fiert si deasupra asezat un bol de sticla cu toata mozzarella si amestecat treptat pana cand se topeste (aici dureaza cateva minute).
Indiferent prin ce metoda alegi sa topesti mozzarella, o data ce s-a topit incorporezi foarte usor galbenusul, doar il adaugi rapid cat e calda si amesteci. Pe urma se raceste si se va intari putin aluatul, astfel incat sa il poti modela.
Am incercat ambele variante, si pe abur si la microunde, dar nu mi s a incorporat nicicum oul sa se transforme in aluat. Ce fel de mozzarella ai folosit?
Cristina Dragomir
Posted at 21:12h, 11 iulieArata foarte bine!! Mult mai bine decat orice alt sortiment de tagliatelle pe care l-am vazut/incercat. oricum, nu m-as apuca sa fac asa ceva, avand in vedere ca eu nu pot gati doar o portie… ar inseamna sa stau prea mult sa intind si sa tai aluat.
Diana
Posted at 19:25h, 30 aprilieHello! Am o intrebare: cum ai topit mozzarella si cum s-a blenduit cu oul ca sa obtii « aluatul »? Multumesc mult!
Denisa
Posted at 19:41h, 30 aprilieBuna!
Poti sa pui mozzarella intr-un bol de sticla la cuptorul cu microunde pentru un minut si o sa se topeasca numai bine. Or, daca nu doresti metoda asta, poti aplica cea clasica de bain marie, pus un vas cu putina apa la fiert si deasupra asezat un bol de sticla cu toata mozzarella si amestecat treptat pana cand se topeste (aici dureaza cateva minute).
Indiferent prin ce metoda alegi sa topesti mozzarella, o data ce s-a topit incorporezi foarte usor galbenusul, doar il adaugi rapid cat e calda si amesteci. Pe urma se raceste si se va intari putin aluatul, astfel incat sa il poti modela.
Diana
Posted at 07:23h, 01 maiInca o intrebare: din ou se pune doar galbenusul?
Denisa
Posted at 08:09h, 06 maiDa, doar galbenusul.
Diana
Posted at 20:30h, 30 aprilieAm incercat ambele variante, si pe abur si la microunde, dar nu mi s a incorporat nicicum oul sa se transforme in aluat. Ce fel de mozzarella ai folosit?
Denisa
Posted at 08:10h, 06 maiMozzarella uscata, pe care o razuiesti. Sper sa fie de folos.
Badita Bianca
Posted at 14:53h, 03 aprilieNu știu unde am greșit, când le am pus în apa fierbinte, s au topit de tot… 🙁