30 iul. Supă de fasole verde
Fasolea verde este una dintre legumele mele preferate de sezon.
Așa că am făcut o supă de fasole verde minunată. Sau ciorbă, cum vrei tu să o numești. Noi în Ardeal nu îi spunem ciorbă, mai degrabă zeamă. 🙂
Practic, am luat rețeta ardelenească de supă de fasole verde și mi-am pus puțin amprenta asupra ingredientelor. De exemplu, nu aș fi putut să folosesc ulei de floarea soarelui pentru a căli afumătura, dintr-un motiv simplu: nu am ulei de floarea-soarelui în casă. în loc de ata, am folosit ingrediente de calitate și foarte gustoase.
Portii |
porții
|
- 500 g fasole verde
- 150 g kaiser
- 1 ceapă
- 2-3 căței usturoi
- 1 roșie mare (400g)
- 150 g smântână 20%
- 2 linguri ulei de cocos pentru gătit
- 1 legătură pătrunjel
- sare de mare
Ingrediente
|
|
- Acestea sunt toate ingredientele de care vom avea nevoie. Am avut niște roșii de grădină uriașe, de aceea am folosit doar jumătate din cea care se vede în poză.
- Am spălat bine fasolea verde, după care am rupt-o cu mâna în 3 bucăți.
- Am tăiat afumătura, la fel și ceapa și usturoiul.
- Într-o oală am pus la călit afumătura în 2 linguri de ulei de cocos dezodorizat (fără miros). După 3-4 minute am adăugat și ceapa și am mai lăsat la călit pentru alte 3-4 minute. Între timp am pregătit și o oală cu 2L de apă caldă.
- După ce s-a călit afumătura și ceapa, am adăugat fasolea verde în oală.
- Imediat am pus 2L de apă caldă peste fasole. Am pus o linguriță cu vârf de sare, am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă 20 de minute la foc mediu.
- Am tocat roșiile și pătrunjelul. După ce au trecut cele 20 de minute de mai sus, am adăugat roțiile cubulețe în oală și am mai lăsat supa la foc pentru încă 12 minute.
- Pentru a pune smântâna, am luat 2 polonice de supă și le-am amestecat prima data cu smântâna într-un bol, apoi am turnat amestecul în supă și am luat imediat de pe foc. Supa e gata.
- Din pătrunjelul proaspăt tocat, voi pune direct în farfurie, înainte de servire. Poftă bună!
O porție de supă de fasole verde după rețeta asta are doar 11g de carbohidrați net.
Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.
Carmina
Posted at 09:41h, 03 martieBuna! In cat timp ai facut ciorba?(aproximativ)
Denisa
Posted at 08:29h, 08 martieBuna!
In mai putin de o ora, cu tot cu pregatit si lasat la fiert.
VICENTIA DUTESCU
Posted at 11:57h, 02 iuniescuze…nu e cumva fasole galbena? in titlu apare ca fiind verde
Denisa
Posted at 12:04h, 02 iuniePotato, potato. 🙂 Se poate sa fie asa cum spuneti.
E fasole din gradina bunicii. Cred ca merg amandoua in reteta asta, verde sau galbena. Iar valorile nutritionale sunt cam aceleasi, daca ne preocupa acest aspect.
Ionel
Posted at 11:21h, 03 decembrieCand spune fasole verde, se refera la cea pasta din gradina, nu conteaza culoarea. Nu e fasole boabe uscata …
Denisa
Posted at 14:12h, 08 decembrieAsa este, multumesc! Fasolea uscata boabe are un profil nutritional complet diferit fata de fasolea pastai, verde sau galbena, fiind bogata in amidon.