Supă de fasole verde
Portii
4porții
Portii
4porții
Ingrediente
Etape
  1. Acestea sunt toate ingredientele de care vom avea nevoie. Am avut niște roșii de grădină uriașe, de aceea am folosit doar jumătate din cea care se vede în poză.
  2. Am spălat bine fasolea verde, după care am rupt-o cu mâna în 3 bucăți.
  3. Am tăiat afumătura, la fel și ceapa și usturoiul.
  4. Într-o oală am pus la călit afumătura în 2 linguri de ulei de cocos dezodorizat (fără miros). După 3-4 minute am adăugat și ceapa și am mai lăsat la călit pentru alte 3-4 minute. Între timp am pregătit și o oală cu 2L de apă caldă.
  5. După ce s-a călit afumătura și ceapa, am adăugat fasolea verde în oală.
  6. Imediat am pus 2L de apă caldă peste fasole. Am pus o linguriță cu vârf de sare, am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă 20 de minute la foc mediu.
  7. Am tocat roșiile și pătrunjelul. După ce au trecut cele 20 de minute de mai sus, am adăugat roțiile cubulețe în oală și am mai lăsat supa la foc pentru încă 12 minute.
  8. Pentru a pune smântâna, am luat 2 polonice de supă și le-am amestecat prima data cu smântâna într-un bol, apoi am turnat amestecul în supă și am luat imediat de pe foc. Supa e gata.
  9. Din pătrunjelul proaspăt tocat, voi pune direct în farfurie, înainte de servire. Poftă bună!
Notitele retetei

O porție de supă de fasole verde după rețeta asta are doar 11g de carbohidrați net.

Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.

Informatii nutritionale
Supă de fasole verde
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 324 Calorii din grasimi: 216
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 24g 37%
Total carbohidrati: 16g 5%
Fibre alimentare: 5g 20%
Proteina: 15g 30%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten