04 sept. Crackers crocanți cu semințe
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 100 g mix de semințe (floarea-soarelui, in, susan, dovleac)
- 10 g tărâțe de psyllium
- 30 g chia
- 30 g migdale măcinate
- 200 ml apă
- 1 linguriță sare roz de Himalaya
Ingrediente
|
|
Etape
- Păstrează o mică parte din mixul de semințe (o lingură sau 2) pentru a pune presăra deasupra. Restul ingredientelor se amestecă împreună și se lasă să stea cam 10 minute, pentru ca tărâțele de psyllium și chia să absoarbă apa. La finalul celor 10 minute va rezulta un aluat moale și ușor lipicios.
- În timp ce aluatul stă deoparte, preîncălzește cuptorul și pregătește o tavă mai mică cu hârtie de copt. Eu am pus puțin ulei de cocos peste foaia de copt, ca să fie mai ușor de întins. Se întinde aluatul în tavă într-un strat cât mai subțire. Presară deasupra semințele păstrate pentru decor. L-am pus la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40 de minute.
- Se scot din cuptor și se taie în 4 părți egale, pe urmă fiecare porție se taie în bucăți. Sunt foarte buni ca și gustare hrănitoare sau pot fi consumați în loc de pâine cu creme tartinabile.
- Un mic pont, cu cât sunt mai crocanți, cu atât sunt mai gustoși. Poftă bună!
Notitele retetei
O porție de crackers după rețeta asta are doar 3.6g de carbohidrați net.
Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.
Informatii nutritionale
Crackers crocanți cu semințe
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 242
Calorii din grasimi: 171
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 19g
29%
Total carbohidrati: 8.4g
3%
Fibre alimentare: 4.8g
19%
Proteina: 8g
16%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
liliana
Posted at 10:14h, 23 aprilieMinunata reteta, minunat blog!! Multumesc frumos!
anca maria
Posted at 16:37h, 30 ianuarieBuna ziua!
la cate grade la cuptor? 180? multumesc