Pâine săracă în carbohidrați din făină de migdale (low carb)
O variantă de pâine săracă în carbohidrați. Se poate consuma în dietele low-carb sau pur și simplu când dorești o gustare sănătoasă, fără făină albă.
Portii Timp de preparare
12porții 20minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
12porții 20minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
Etape
  1. Peste gălbenușuri punem ouăle întregi și uleiul și amestecăm bine.
  2. Pe urmă punem pe rând, făina de migdale, tărâțele de psyllium și praful de copt stins și amestecăm bine împreună.
  3. Batem albușurile până ce avem o spumă ce nu se dezlipește de pereții bolului, adăugăm bicarbonatul și sarea.
  4. În primul amestec, cel cu gălbenușurile, încorporăm treptat albușurile spumă și le amestecăm până ce rezultă un aluat omogen.
  5. Punem o hârtie de copt într-o tavă de pâine, turnăm aluatul și le punem la cuptorul încins la 180 ˚C, pentru aprox 30 de minute.
  6. Când este gata, o scoatem din cuptor și din tavă și o lasăm să se răcească pentru o jumătate de oră înainte să o feliem.
Notitele retetei

Informații nutriționale (pentru o felie)

  • calorii: 238 kcal
  • glucide: 5 g
  • proteine: 9 g
  • grăsimi: 21 g
Trimite unui prieten