21 dec. Turta dulce fara zahar (low-carb)
Aceste prăjiturele atât de simpatice sunt desertul pe care îl asociez cel mai adesea cu perioada Crăciunului și al copilăriei. Este un desert sănătos ce nu îți ia mult timp să îl prepari. Iar pentru zilele răcoroase de iarnă sunt numai bune de savurat alături de o cană de ciocolată caldă.
Sper să te bucuri de acest mic răsfăț într-o atmosferă liniștită alături de cei dragi.
Timp de preparare | 30-40 minute |
Portii |
persoane
|
Ingrediente
- 100 g unt
- 5 linguri eritritol
- 2 ouă
- 200 g făină de migdale
- 50 g făină de cocos
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 vârf de cuțit scorțișoară
- 1 vârf de cuțit nucșoară
- puțină sare de mare
Ingrediente
|
|
Etape
- Untul se amestecă bine împreună cu eritritul. Pe urmă se adaugă ouăle și se amestecă din nou.
- Se adaugă făina de migdale, făina de cocos, praful de copt stins și restul condimentelor și se amestecă bine împreună până ce rezultă un aluat sfărmicios. Dacă este nevoie, se mai poate adăuga făină de migdale dacă aluatul este prea moale sau apă, în cazul în care este prea tare.
- Aluatul se întinde și se modelează cu ajutorul formelor pentru turtă dulce.
- Se pune la cuptor la 180°C într-o tavă pe hârtie de copt și se lasă pentru aproximativ 10-12 minute.
- Pentru o textură mai crocantă se întorc prăjiturelele pe cealaltă parte și se mai lasă la cuptor pentru câteva minute.
- Se lasă să se răcească și se pot servi oricând în următoarele zile. Cel mai mult mi-au plăcut a doua zi.
- Desert gustos, fără vinovății! Poftă bună!
Partajeaza reteta
Ioana Radu
Posted at 09:34h, 16 februarieArată super bine și cred că voi încerca și eu rețeta (numai că o să sar peste nucșoară) ^_^.
Denisa
Posted at 22:49h, 16 februarieSunt sigura ca poti sa o lasi deoparte si sa pui doar scortisoara daca iti place mai mult aroma ei. Si eventual foarte putina sare, eu o pun ca si potentiator de gust.
Raluca
Posted at 15:37h, 15 noiembrieDe unde aveți formele ? 🙂
Denisa
Posted at 20:16h, 15 noiembrieFormele acestea le luasem anul trecut din Pepco 🙂