După ce adunăm toate ingredientele și separăm ouăle, primul pas este să batem albușurile spumă și pe urmă să adăugăm sarea.
Untul se pune la topit, prin orice metodă preferați (la microunde sau în baie de aburi).
Gălbenușurile se amestecă bine cu untul topit.
Peste albușurile spumă, se adaugă făina de cocos împreună cu guma de xantan și praful de copt stins, pe urmă gălbenușurile și untul și se amestecă foarte ușor, până ce rezultă un amestec omogen.
Se toarnă aluatul într-o tavă de copt pâine, cu hârtie de copt dedesubt și se pune la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
După ce se scoate pâinea din cuptor, se lasă să se răcească pentru cel puțin o jumătate de oră. Pâinea poate fi folosită pentru a prepara sandvisuri, sau în orice alt mod pentru a înlocui pâinea din făină obișnuită. Preferata mea este cu unt, simplu.