Pâine low-carb cu făină de cocos
Alternativă gustoasă la pâinea clasică pentru alimentația low carb sau ketogenică, făcută din făină de cocos.
Portii Timp de preparare
10felii 10minute
Timp de gatire
45minute
Portii Timp de preparare
10felii 10minute
Timp de gatire
45minute
Ingrediente
Etape
  1. După ce adunăm toate ingredientele și separăm ouăle, primul pas este să batem albușurile spumă și pe urmă să adăugăm sarea.
  2. Untul se pune la topit, prin orice metodă preferați (la microunde sau în baie de aburi).
  3. Gălbenușurile se amestecă bine cu untul topit.
  4. Peste albușurile spumă, se adaugă făina de cocos împreună cu guma de xantan și praful de copt stins, pe urmă gălbenușurile și untul și se amestecă foarte ușor, până ce rezultă un amestec omogen.
  5. Se toarnă aluatul într-o tavă de copt pâine, cu hârtie de copt dedesubt și se pune la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
  6. După ce se scoate pâinea din cuptor, se lasă să se răcească pentru cel puțin o jumătate de oră. Pâinea poate fi folosită pentru a prepara sandvisuri, sau în orice alt mod pentru a înlocui pâinea din făină obișnuită. Preferata mea este cu unt, simplu.
Notitele retetei

Informații nutriționale (o felie):

  • energie: 119 kcal
  • carbohidrați (net): 1g
  • proteine: 3g
  • grăsimi: 11g
Trimite unui prieten