Orez konjac cu sparanghel și piept de pui

Orez konjac cu sparanghel și piept de pui

Astăzi vreau să vă arăt una dintre rețetele mele preferate cu konjac.

Orezul konjac este un orez fără carbohidrați, făcut din rădăcina plantei de konjac, originară din Asia. Este alcătuit în principal din fibre și apă, nu conține carbohidrați și prezintă doar urme de grăsimi și proteine. Datorită acestor caracteristici nutriționale, orezul konjac ajută la scăderea numărului de calorii din preparatul în care este inclus și nu aduce un plus de carbohidrați.

Gătit în maniera potrivită, alături de un sos gustos și asociat cu alimente nutritive, constituie o masă nu doar săracă în carbohidrați, dar și hrănitoare și gustoasă.

Imprima reteta
Orez konjac cu sparanghel și piept de pui
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
porții
Ingrediente
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
porții
Ingrediente
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Sparanghelul: am tăiat partea de jos (lemnoasă) de la sparanghel. Pe restul le-am tăiat în bucăți de 3-4 cm. Am pus un cubuleț de unt (20g) într-o tigaie încinsă și am călit în el bucățile de sparanghel. Când a fost gata, l-am pus deoparte intr-un bol.
  2. Pieptul de pui: am călit și pieptul tot într-un cubuleț de unt (20g), condimentat înainte cu sare și piper.
  3. Orezul konjac: am tăiat punga de la orezul konjac, am aruncat lichidul și am clătit bine orezul cu apă rece. După ce l-am strecurat, am pus orez în tigaie cu ce a mai rămas din unt (aprox 10g). Am lăsat orezul la călit 2-3 minute, după care am adăugat smântână și am condimentat după gust. Am lăsat 5 minute pe foc, până ce a scăzut smântâna și s-a format un sos consistent în jurul orezului.
  4. La final am pus toate cele 3 bunătăți împreună, orezul konjac, sparanghelul și pieptul de pui și împreună au format o masă low-carb consistentă și delicioasă. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Orez konjac cu sparanghel și piept de pui
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 530 Calorii din grasimi: 316
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 35.1g 54%
Total carbohidrati: 7g 2%
Fibre alimentare: 5.2g 21%
Proteina: 45.4g 91%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart