11 feb. Budinca de tapioca cu pudra de roscove
Despre tapioca si continutul sau nutritional va povesteam in reteta de tapioca cu ananas.
De data aceasta, am ales sa combin perlele de tapioca cu un indulcitor natural foarte nutritiv.
Pudra de roscove sau carobul se obtine din pastaile de roscove. Se aseamana cu cacao, amandoua fiind bogate in proteine, vitamine, minerale si antioxidanti. Diferenta este insa ca pudra de roscove nu prezinta gustul amar caracteristic pentru cacao. Fiind extrasa dintr-un fruct are gust dulce si este excelenta pentru indulcirea deserturilor.
Ingrediente (pentru 3 portii):
-1/2 de cana cu perle de tapioca
-3 cani de lapte
-1 lingura esenta de vanilie
-2 linguri de pudra de roscove
-1 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
1.Se pun perlele impreuna cu laptele la foc mic si se amesteca incontinuu, la fel ca si la prima reteta.
2.Imediat ce am luat budinca de pe foc se adauga pudra de roscove si scortisoara si se amesteca bine pentru a fi omogen. Se pune in boluri si este gata de consum. Eu am pastrat putina budinca fara pudra de roscove si am folosit-o pentru decor.
Este o gustare bogata in carbohidrati complecsi, vitamine si minerale.
Pofta buna!
No Comments