Glucidele, sau carbohidrații se regăsesc în foarte multe alimente. În unele în cantitate mai mare (cum sunt cerealele, legumele bogate în amidon sau fructele dulci) iar în altele în cantități mai mici (legume, verdețuri). Sunt și alimente care nu conțin aproape deloc glucide, cum este carnea sau peștele.
Ținem cont de faptul că nu toate glucidele sunt rele. Însă pentru acele persoane care doresc să urmeze o dietă low-carb, am alcătuit următoarea listă cu alimente alcătuite în mare parte din lipide și proteine și sărace în glucide.
Carbohidrații sunt una dintre cele 3 grupe de macronutrienți, alături de proteine și grăsimi. Ei sunt alcătuiți din molecule simple de zahăr, legate împreună.
Unde îi găsim?
Carbohidrații sunt alcătuiți din aceleași molecule, chiar dacă nu au mereu gust dulce.
Alimente precum pâinea, orezul sau dulciurile sunt alcătuite aproape în întregime din carbohidrați.
Tipuri de carbohidrați
Dar nu toți carbohidrații sunt la fel. First of all, avem carbohidrați simpli și carbohidrați complecși. Diferența constă în numărul de molecule din care sunt alcătuiți.
Despre tapioca si continutul sau nutritional va povesteam in reteta de tapioca cu ananas.
De data aceasta, am ales sa combin perlele de tapioca cu un indulcitor natural foarte nutritiv.
Pudra de roscove sau carobul se obtine din pastaile de roscove. Se aseamana cu cacao, amandoua fiind bogate in proteine, vitamine, minerale si antioxidanti. Diferenta este insa ca pudra de roscove nu prezinta gustul amar caracteristic pentru cacao. Fiind extrasa dintr-un fruct are gust dulce si este excelenta pentru indulcirea deserturilor.