Se iau 2 vinete de mărime medie, pe care le vom tăia în jumătăți. Crestăm fiecare jumătate cu atenție, fără să ajungem la piele. Le stropim cu 2 linguri de ulei de măsline (câte jumătate de lingură pentru fiecare bucată) și adăugăm codimente, sare, piper, cimbru, oregano.
Preîncâlzim cuptorul la 200 de grade și punem vinetele pentru 30 de minute.
Între timp trecem la umplutura de carne. La călit, într-o lingură de ulei de cocos, punem ceapa și ardeiul taiate mărunt. Când sunt aproape călite, adăugăm usturoiul zdrobit cu lama cuțitului și tăiat mărunt și carnea măcinată și mai lăsăm pe foc 3-4 minute.
Adăugăm și sosul de roșii și lăsăm să fiarbă până scade, pentru aproximativ 15 minute.
Trecem la prepararea sosului Bechamel. Am folosit o cantitate mai mică de ingrediente pentru sos. Există desigur și varianta de a elimina complet sosul, în cazul în care nu consumi lactate.
Într-o tigaie la foc mic punem cele 3 ingrediente pentru sosul Bechamel și amestecăm continuu câteva minute, până ce ingredientele s-au combinat complet.
Am apăsat ușor peste vinetele coapte.
Am pus umplutura de carne deasupra.
Apoi am turnat sosul bechamel și am pus din nou la cuptor la 200 de grade pentru 15 minute.
Vinetele umplute keto în stil grecesc sunt gata. Poftă bună!
Notitele retetei
O porție de vinete umplute în stil grecesc după rețeta asta are doar 5g de carbohidrați net.
Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.
Informatii nutritionale
Vinete umplute keto în stil grecesc - Papoutsakia
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 446Calorii din grasimi: 288
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 32g49%
Total carbohidrati: 14g5%
Fibre alimentare: 9g36%
Proteina: 22g44%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.