16 ian. Salată de boeuf keto
Anul acesta de Crăciun, musafirii mei au mâncat salată de boeuf keto. Fie că au vrut, fie că nu. 🙂
Tind totuși să cred că le-a plăcut, drept dovadă că mi-au cerut rețeta mai mulți dintre ei. Drept urmare, am decis să o urc pe site.
Fiind nelipsită de la mine de Sărbători, am transformat rețeta clasică de salată de boeuf într-o variantă fără leguminoase bogate în amidon și doar cu ingrediente prietenoase cu silueta. Bineînțeles că nu putea să lipsească de aici conopida, o legumă arhi-populară și apreciată în lumea keto. Am păstrat totuși un morcov mic în salată (care împărțit la numărul de porții devine infim), alături de partea clasică de carne de vită și castraveții murați.
Rețeta e simplă și rapidă.
    | Portii | 
             
         porții     
                 | 
                    
- 500 g carne de vită fiartă
 - 500g g conopidă fiertă la aburi
 - 4 castraveți murați (aprox 250g)
 - 1 morcov mic, (aprox 50g), opțional
 - 200 g maioneză de casă
 - sare de mare
 - piper negru
 
            
 
        
    Ingrediente
     
                
  | 
                                
             
     | 
                    
- Pregătim carnea de vită și legumele fierte și le tăiem cubulețe.
 - Pentru maioneza de casă, folosim un ulei de calitate (exclus floarea soarelui sau porumb).
 - Amestecăm legume și carnea cu maioneza și salata e gata. Se păstrează la frigider. Poftă bună!
 
 			 
 			 
 			 
No Comments