12 apr. Pui cu sos curry – rețetă low-carb/keto
Ce spuneți dacă am îmbina savoarea unei mâncări delicioase cu beneficiile nutriționale ale ingredientelor de calitate?
Am să vă povestesc pe scurt de ce spun asta.
Puiul – e una dintre sursele mele preferate de proteină, Asta înseamnă că dă sațietate mâncării, fără a aduce un aport caloric prea ridicat.
Sosul de curry – făcut cu lapte de cocos, e o grăsime sănătoasă ce nu conține lactoză (zahărul din lapte). Este așadar, o rețetă potrivită inclusiv pentru persoanele ce evită lactoza și pentru cele care doresc să slăbească sănătos.
Turmericul – e condimentul din sosul curry, cunoscut pentru efectul său antiinflamator. Dacă doriți să citiți mai multe despre beneficiile turmericului, vă las acest studiu.
Uleiul de cocos pentru gătit – de ani buni nu mai folosesc uleiul de floarea soarelui. Datorită conținutui mare de omega-6, acesta întreține inflamația în corp, ceea ce dorim să evităm. Nici bunica mea nu îl mai folosește acum. Victorie. 🙂 Folosim în schimb uleiul de cocos fără gust. E o grăsime sănătoasă și rezistentă la temperaturile crescute din timpul gătitului.
Ardeiul roșu – e foarte bogat în vitamina C. L-am adăugat abia spre final, pentru a-i păstra proprietățile nutritive. În plus, prin asocierea cu grăsimea sănătoasă din laptele de cocos, corpul asimilează vitamina A de origine vegetală conținută de ardeiul roșu.
Destul despre beneficii, acum să trecem la prepararea puiului cu sos curry. Ce spuneți?
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 20 minute |
Portii |
porții
|
- 400 g piept de pui
- 2 ardei roșu
- 1 linguriță ulei de cocos pentru gătit
- 1 ceapă roșie mică
- 300 ml lapte de cocos cremos
- 1 linguriță turmeric
- sare și piper
Ingrediente
|
|
- Acestea sunt ingredientele pe care le-am folosit pentru a prepara pui delicios cu sos curry.
- Și am început prin a tăia ceapa juliene și a pune-o la călit. O linguriță mică de ulei de cocos este suficientă pentru călit. Între timp am tăiat bucăți pieptul de pui. Țin să vă spun că puiul acesta a crescut fericit la soare, prin curtea bunicii mele.
- După ce puiul a fost bine rumenit, am adăugat turmericul. O linguriță e cantitatea ideală. însă dacă nu ai mai folosit turmeric la gătit până acum, o idee bună e să adaugi în faza asta doar jumătate de linguriță.
- Urmează să adăugăm ardeiul roșu și după aceea laptele de cocos cremos. Atenție, nu folosiți băuturi lungi din cocos, deoarece au conținut mic din pulpa nucii de cocos. Condimentați după gust cu sare și piper. Acum e momentul să adăugați restul de turmeric, după ce ați gustat.
- Lăsăm la foc mediu aprox 15 minute ca să scadă sosul, amestecând doar dacă e nevoie, de obicei spre final. Va fi delicios.
- Și gata, se ia de pe foc și se poate servi imediat. Puiul cu sos curry e un fel de mâncare cu puțini carbohidrați, foarte sățios și gustos. Poftă bună!
No Comments