Prajiturele low-carb (fara zahar) de Valentine`s Day
Prăjiturele delicioase în formă de inimioară, cu cremă de cafea, glazură albă și fulgi de migdale. Sunt fără zahăr, low-carb și nu conțin gluten. Un răsfăț sănătos.
Acestea sunt toate ingredientele de care vom avea nevoie pentru aluat.
Se încinge cuptorul la 160 °C. Pe o formă de copt rotundă cu diametrul de 15 cm se pune hârtie de copt.
Într-o cratiță la foc mediu se topește untul și se adaugă ciocolata treptat având grijă să nu se ardă. Se adaugă îndulcitorul și sarea. După ce s-au amestecat bine se ia de pe foc și se lasă la frigider să se răcească.
Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă tare. După ce sunt bătute se reduce la minim viteza mixerului și șe adaugă gălbenușurile câte unul o dată, până ce se amestecă bine.
Se ia amestecul de la frigider când acesta este încă puțin călduț și se adaugă în amestecul de ouă. Se amestecă ușor cu o spatulă până ce se încorporează bine. Se toarnă aluatul în forma de copt și se pune la cuptor pentru aproximativ 18 minute.
Se verifică cu o scobitoare dacă blatul este bine copt. Scobitoarea trebuie să iasă curată și marginile blatului să se desprindă de forma de copt. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească pentru 30 de minute.
Pentru sirop
Ingredientele de care vom avea nevoie pentru sirop.
Se pune cafeaua împreună cu laptele de cocos, îndulcitorul și sarea într-o cratiță la foc mediu. Se amestecă bine și se lasă să dea într-un clocot. Pe urmă se ia și se pune deoparte.
Pentru crema de cafea
Ingredientele de care vom avea nevoie pentru crema de cafea.
Se pun îndulcitorul, cafeaua, oul și cacaua într-o cratiță și se amestecă bine până la omogenizare. Se adaugă untul și sarea. Se pune la foc mediu, amestecându-se continuu timp de 10 minute, pâna când se îngroașă crema. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
Pentru glazura albă
Ingredientele de care vom avea nevoie pentru glazura albă.
Pentru glazură, se pune untul într-o cratiță și se lasă să se topească, având grijă să nu se ardă. Se adaugă îndulcitorul și se amestecă bine. Se ia de pe foc, se adaugă crema de brânză și laptele de cocos și sarea și se amestecă cu un mixer până se omogenizează. Se lasă să se răcească.
Pentru ornat
Se dezlipește blatul de foaia de copt. Se stropește cu sirop, pe urmă se taie cu ajutorul unei forme (eu am folosit una de inimă). Acum se ornează fiecare prăjiturică cu crema, glazura și fulgii de migdale după plac.
Eu am avut o prăjitură pe care am pus doar glazură albă, pe altele glazură albă cu fulgi de migdale, pe altele cremă de cafea simplă, cremă de cafea cu fulgi de migdale deasupra, iar pe una am lasat-o doar cu siropul. Salvează și bucățile mici, doar nu vrem să facem risipă, nu-i așa? Voila!