Piure de broccoli
O garnitură rapidă și gustoasă din broccoli, cu puține calorii.
Portii Timp de preparare
2porții 15minute
Timp de gatire
10minute
Portii Timp de preparare
2porții 15minute
Timp de gatire
10minute
Ingrediente
  • 1căpățână broccoli(300g fără tulpină)
  • 20ml smântână lichidăeu am folosit LaDorna 35%
  • 20g unt82%
  • sare de mare
  • piper negru
Etape
  1. Pentru început căpățâna de broccoli, tăiată și spălată. Am luat doar florile, fără tulpină și le-am fiert la aburi într-o oală sub capac, cu o cantitate mică de apă și sare.
  2. Se fierb pentru aprox 10 minute. Înainte de a lua broccoli de pe foc se verifică cu o furculiță pentru a vedea dacă este bine fiert. O parte din apa în care a fiert se poate păstra, dacă vrem un piure mai cremos. De obicei o las deoparte și adaug din ea ulterior, după ce am mixat totul.
  3. Am mărunțit broccoli fiert cu un mixer vertical și am adăugat untul, smântana lichidă pentru gătit și puțin din apa în care a fiert broccoli. La final am completat cu sare și piper și am servit piure-ul de broccoli alături de o friptură. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Piure de broccoli
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 156 Calorii din grasimi: 108
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 12g 18%
Total carbohidrati: 10.2g 3%
Fibre alimentare: 3.9g 16%
Proteina: 4.5g 9%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten