17 sept. Pate din ficatei de pui
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 30 minute |
Timp de asteptare | 1 ora |
Portii |
Persoane
|
Ingrediente
- 500 g ficăței de pui
- 300 g unt
- 2-3 căței usturoi
- 1 bucată ceapă
- rozmarin
- sare de mare
- piper negru
Ingrediente
|
|
Etape
Preparare
- Preîncălzește cuptorul. Împarte untul în 2 jumătăți egale. Una dintre ele pune-o într-o cratită și pune-o la cuptor la foc mic. În aprox 10 minute untul se va topi. Colectează separat partea clară, galbenă din unt și aruncă parte albă (cea care arată ca și laptele).
- Din cealaltă jumătate de unt, ia o parte mică și folosește-o pentru a prăji ceapa și usturoiul, tăiate mărunt. Când sunt prăjite suficient, pune-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească.
- În aceeași tigaie, după ce ai șters-o în prealabil cu un șervețel pune ficăței și adaugă puțin rozmarin. Lasă-i pe foc câteva minute pe fiecare parte. Atunci când îi iei de pe foc, în mijloc ar trebui să fie încă de culoare roz, pentru a-și păstra gustul.
- Într-un blender pune ficățeii, adaugă ceapa și usturoiul împreună cu restul de unt și condimentele și mixează până ce iese o pastă omogenă.
Servire
- Pune pateul obținut într-un bol, netezește-l cu o linguriță și deasupra adaugă untul pe care l-ai topit inițial la cuptor. Lasă-l să se întărească și e gata de servire.
- Pelicula de unt de deasupra îți va permite să îl păstrezi la frigider până la o săptămînă sau chiar mai mult.
Notitele retetei
Îți recomand să-l consumi împreună cu pâinea Oopsie. Poftă bună!
Partajeaza reteta
No Comments