Preîncălzește cuptorul. Împarte untul în 2 jumătăți egale. Una dintre ele pune-o într-o cratită și pune-o la cuptor la foc mic. În aprox 10 minute untul se va topi. Colectează separat partea clară, galbenă din unt și aruncă parte albă (cea care arată ca și laptele).
Din cealaltă jumătate de unt, ia o parte mică și folosește-o pentru a prăji ceapa și usturoiul, tăiate mărunt. Când sunt prăjite suficient, pune-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească.
În aceeași tigaie, după ce ai șters-o în prealabil cu un șervețel pune ficăței și adaugă puțin rozmarin. Lasă-i pe foc câteva minute pe fiecare parte. Atunci când îi iei de pe foc, în mijloc ar trebui să fie încă de culoare roz, pentru a-și păstra gustul.
Într-un blender pune ficățeii, adaugă ceapa și usturoiul împreună cu restul de unt și condimentele și mixează până ce iese o pastă omogenă.
Servire
Pune pateul obținut într-un bol, netezește-l cu o linguriță și deasupra adaugă untul pe care l-ai topit inițial la cuptor. Lasă-l să se întărească și e gata de servire.
Pelicula de unt de deasupra îți va permite să îl păstrezi la frigider până la o săptămînă sau chiar mai mult.
Notitele retetei
Îți recomand să-l consumi împreună cu pâinea Oopsie. Poftă bună!