29 iun. Ouă umplute cu pastă de avocado
Rapid, simplu și gustos. Atunci când ai un avocado bine copt la îndemână nu mai ai nevoie de maioneză sau de pate (deși avem aici o rețetă de pate hrănitor de casă) pentru a prepara ouă umplute. Pentru că varianta asta e mai rapidă și are un gust grozav.
Timp de preparare | 20 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 4 ouă fierte
- 1 avocado de mărime medie
- 25 g unt 82%
- 50 g bacon
- sare de mare după gust
Ingrediente
|
|
Etape
- Acestea sunt ingredientele de care vom aveam nevoie. Primul pas este să fierbem ouăle. Le-am lăsat la foc pentru aprox 9 minute, pentru a mă asigura că gălbenușul nu va fi moale.
- Baconul se taie în fâșii și se pune într-o tigaie la prăjit. Nu mai este nevoie să folosim altă grăsime, fiindcă este deja destul de gras. În timp ce se prăjește la foc mic, ne putem ocupa de celelalte ingrediente, verificând-ul periodic. Când este gata, se ia de pe foc și se lasă deoparte.
- Avocado se curăță de coajă și de sâmbure, se taie bucăți și se pasează cu un mixer vertical.
- Peste pasta de avocado adăugăm gălbenușurile, untul și condimentele și le pasăm din nou cu mixerul, până ce rezultă o pastă fină.
- Folosind o ustensilă pentru ornat, sau pur și simplu cu o linguriță, se umplu albușurile de ouă cu pasta rezultată și se presară bucățile de bacon prăjit deasupra.
- Se servesc imediat. Poftă bună!
Notitele retetei
Informații nutriționale/porție
- energie: 436 kcal
- carbohidrați neți: 2g
- fibre: 5g
- grăsimi: 38g
- proteine: 17g
Partajeaza reteta
No Comments