Keto-cozonac cu nucă

Keto-cozonac cu nucă

Deliciosul cozonac tradițional, în varianta reinterpretată keto, cu foarte puțini carbohidrați.

Imprima reteta
Keto-cozonac
Keto-cozonac din făină universală fără carbohidrați Szafi.
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 60 minute
Timp de asteptare 60 minute
Portii
Ingrediente
Aluatul de cozonac
Umplutura de nucă
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 60 minute
Timp de asteptare 60 minute
Portii
Ingrediente
Aluatul de cozonac
Umplutura de nucă
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Pentru keto-cozonacul meu de Paște, am început prin a dizolva drojdia în 100ml de apă călduță.
  2. Într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi cu cele 2 gălbenușuri. Am adăugat pe rând apa cu drojdia, smântâna dulce de gătit, îndulcitorul și esențele și am amestecat.
  3. Apoi am început să adaug făina de fibre și făina de migdale. Puneți doar câte o lingură și amestecați, evitați să adăugați toată făina o dată deoarece se vor forma cel mai probabil cocoloașe, de care veți scăpa cu greu.
  4. După ce am obținut un aluat omogen și frumos, am acoperit cu un prosop de bucătărie bolul în care era aluatul și l-am lăsat să stea pentru o jumătate de oră.
  5. În acest timp ne ocupăm de umplutură. Eu am ales să fac una simplă, dar foarte gustoasă. Așa că am amestecat pur și simplu nuca măcinată cu cacao, smântână dulce și îndulcitor Green Sugar după gust.
  6. Ne-am întors la aluat și am presărat puțină făină de bambus pe blat, cât să nu le lipească aluatul, în timp ce îl întindem într-un strat subțire.
  7. În timp ce îl întindeam cu făcălețul, am fost atentă să nu depășească tava de copt în dimensiune (lungimea tăvii), astfel încât să încapă.
  8. Am întins umplutura într-un strat subțire peste tot aluatul.
  9. Am început dintr-o parte și am rulat ușor aluatul.
  10. Se transferă în tava și se unge cu gălbenuș.
  11. Se lasă și în tava de copt să "dospească" pentru încă o jumătate de oră. Adevărul este că pasul acesta l-am adăugat ulterior, când am înțeles de ce mi-au rămas câteva goluri între aluat și umplutură. Ps, e sfat din partea bunicii, așa că ați face bine să îl ascultați. 🙂
  12. Între timp am preîncălzit cuptorul. Am pus cozonacul la cuptor la 170 de grade pentru 60 de minute.
  13. După ce l-am scos, deși nerăbdătoare, l-am lăsat până a doua zi și abia apoi l-am tăiat. Data viitoare îl rulez mai frumos, promit.
  14. A ieșit un keto-cozonac delicios, peste asteptări. Poftă bună!
Notitele retetei

Valori nutriționale, în curând.

Partajeaza reteta
No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart