26 mart. Budinca de chia cu chefir
Un mic dejun sănătos, ce se prepară foarte ușor. Chefirul este una dintre cele mai bune surse de probiotice (bacterii benefice). Atât chefirul, cât și iaurtul sunt alimente foarte hrănitoare și sănătoase. Spre deosebire de iaurt însă, chefirul conține mai puține zaharuri și mai multe bacterii benefice. Aceste bacterii benefice sau probiotice asigură o mai bună absorbție a nutrienților și îmbunătățește digestia.
Timp de preparare | 5 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 330 ml kefir
- 4 linguri chia
- 30 g afine
- 15 g fulgi de migdale
Ingrediente
|
|
Etape
- Acestea sunt ingredientele de care vom avea nevoie: budinca simplă cu kefir, afine și fulgi de migdale. Budinca de chia o pregătim de seara. Și prin pregătire vreau să spun faptul că semințele de chia se pun în chefir, se amestecă bine și se lasă peste noapte la frigider. Dimineața budinca este gata.
- Într-un bol, pasăm afinele cu o furculiță. Le amestecăm cu 2-3 linguri din budinca de chia. Turnăm restul de budincă într-un borcan, o punem și pe cea amestecată cu fructe deasupra.
- Decorăm cu fulgi de migdale și este gata de servit sau de luat la pachet. Poftă bună!
Notitele retetei
Informații nutriționale/porție
- energie: 277 kcal
- carbohidrați (net): 9g
- grăsimi: 16g
- proteine: 13g
Partajeaza reteta
No Comments