Budinca de chia cu chefir
Un mic dejun sănătos, ce se prepară foarte ușor. Chefirul este una dintre cele mai bune surse de probiotice (bacterii benefice). Atât chefirul, cât și iaurtul sunt alimente foarte hrănitoare și sănătoase. Spre deosebire de iaurt însă, chefirul conține mai puține zaharuri și mai multe bacterii benefice. Aceste bacterii benefice sau probiotice asigură o mai bună absorbție a nutrienților și îmbunătățește digestia.
Portii Timp de preparare
2porții 5minute
Portii Timp de preparare
2porții 5minute
Ingrediente
Etape
  1. Acestea sunt ingredientele de care vom avea nevoie: budinca simplă cu kefir, afine și fulgi de migdale. Budinca de chia o pregătim de seara. Și prin pregătire vreau să spun faptul că semințele de chia se pun în chefir, se amestecă bine și se lasă peste noapte la frigider. Dimineața budinca este gata.
  2. Într-un bol, pasăm afinele cu o furculiță. Le amestecăm cu 2-3 linguri din budinca de chia. Turnăm restul de budincă într-un borcan, o punem și pe cea amestecată cu fructe deasupra.
  3. Decorăm cu fulgi de migdale și este gata de servit sau de luat la pachet. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale/porție

  • energie: 277 kcal
  • carbohidrați (net): 9g
  • grăsimi: 16g
  • proteine: 13g
Trimite unui prieten