Gogoși keto

Gogoși keto

Aveam în mână un aluat pe care mă pregăteam să îl pun într-o tigaie încinsă cu ulei de cocos. Acest aluat, în scurt timp s-a împrăștiat prin toata tigaia, iar ceea ce am văzut pe urmă nu mai semăna deloc cu niște gogoși, gata să se rumenească, cum speram eu că se va întâmpla, ci mai degrabă cu un terci îmbibat în ulei. Așa cum bănuiți, am sfârșit prin a arunca totul.

Asta se întâmpla în urmă cu mai bine de trei ani, la începuturile mele în bucătăria keto. Făcusem un aluat pentru gogoși (credeam eu) din amestecuri de făinuri low-carb, mai mult la nimereală. Dar se pare că mi-au scăpat elementele de legătură, ceva care să lege aluatul, fiind fără gluten (albușuri sau gumă de xantan, psyllium etc) și așa se explică rezultatul comi-tragic de atunci. Vă mărturisesc că atunci nu am râs și nici nu am mai făcut gogoși de atunci.

Acum ai mei m-au întrebat dacă putem face gogoși keto. Așa că am apelat la o variantă sigură, mixul pentru gogoși Szafi Reform. O pungă are 270g, deci comform instrucțiunilor, pot face de 3 ori câte o porție de 5 gogoși.

Și ca să înlocuiesc imaginea „terciului” din tigaie de acum 3 ani, am mers la sigur, folosind exact rețeta de gogoși de pe pungă.

Rezultatul? Mi-nu-na-te și pufoase, așa mi-au ieșit.

Deci voi continua tot cu rețeta asta, cea pe care am detaliat-o mai jos. Asta până mă apucă dorul de ceva experimente, căci acum pot să mă laud cu mai multă experiență în bucătăria keto, decât aveam acum 3 ani, pe la începuturi.

Așadar, când vă cere familia gogoși, încercați varianta cu acest mix pentru gogoși Szafi Reform. Unii nu vor observa diferența, iar altora nu le va veni să creadă că sunt fără făină de grâu, într-atât ies de pufoase.

Imprima reteta
Gogoși keto
Gogoși keto din amestec Szafi pentru gogoși fără carbohidrați.
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 10 minute
Timp de asteptare 30 minute
Portii
gogoși
Ingrediente
Aluatul de gogoși
 • 90 g mix Szafi pentru gogoși
 • 1 ou întreg
 • 3 albușuri
 • 25 ml apă
 • esență de lămâie sau coajă de lămâie bio, răzuită
Pentru întins aluatul
Pentru decor
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 10 minute
Timp de asteptare 30 minute
Portii
gogoși
Ingrediente
Aluatul de gogoși
 • 90 g mix Szafi pentru gogoși
 • 1 ou întreg
 • 3 albușuri
 • 25 ml apă
 • esență de lămâie sau coajă de lămâie bio, răzuită
Pentru întins aluatul
Pentru decor
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
 1. Vom pune într-un bol oul întreg cu albușurile, apa și esența de lămâie sau coajă de lămâie răzuită. Asta numai în cazul în care aveți în casă lămâi netratate. Dacă nu, e foarte bună și esența de lămâie sau oricare altă esență preferată de voi.
 2. Adăugăm cele 90g de mix Szafi Reform pentru gogoși și începem să amestecăm, la început doar cu paletele, fără a porni mixerul. Mixul Szafi este o făină foarte fină și s-ar putea să ne trezim cu jumătate din ea afară, dacă dăm drumul prea repede la mixer.
 3. Mixul acesta pentru gogoși are deja adăugat îndulcitor eritrit, iar în cazul acesta nu a mai fost nevoie să folosesc îndulcitor Green Sugar. Am impresia că se simțea neglijat acolo pe raft.
 4. Lăsăm aluatul format să se odihnească pentru o jumătate de oră. Între timp ne putem gândi la un sos pentru gogoși și pregătim o tigaie cu ulei de cocos.
 5. Presărăm puțină făină de bambus (ne ajută să nu se lipească) și întindem aluatul cu făcălețul. Cu un pahar de sticlă tăiem 2 gogoși și repetăm până rămânem fără aluat. Am folosit un pahar cu diametrul de aprox 7 cm și mi-au ieșit exact 5 gogoși, ca și în indicațiile de pe pachet.
 6. Apăsăm ușor cu degetul la mijlocul fiecărei gogoși.
 7. Prăjim ușor gogoșile în uleiul de cocos încins, cu capacul pus în timp ce se prăjesc pe prima parte, apoi întoarcem gogoșile și le mai lăsăm 2 minute la prăjit, fără capac.
 8. Eu am topit ciocolata Sweet&Safe cu zmeură (preferata mea de la ei). Iar pe unele din gogoși am pus și fulgi de migdale și fructe de pădure din stocul de la congelator.
 9. Am scufundat apoi gogoșile în ciocolata topită și la unele am pus deasupra ce am mai găsit prin casă, fulgi de migdale și fructe de pădure.
 10. Nu mi-a venit să cred cât au ieșit de pufoase. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale (gogoașă simplă)

Valoare energetică: 71 kcal

Proteine: 3.3g

Grăsimi: 6g

Carbohidrați: 0.4g

Partajeaza reteta
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.