zahăr adăugat Tag

Glucoza și fructoza sunt câteva denumiri pe care le găsim frecvent pe etichetele alimentelor. Ele sunt de fapt denumiri diferite pentru zahărul adăugat în alimente. Însă între ele există câteva diferențe, atât din punct de vedere chimic cât și din punct de vedere al efectului pe...

Atunci când încercăm să slăbim, adică să pierdem din grăsimea acumulată în corp, cea de la nivelul abdomenului este de departe cel mai dificil de îndepărtat. Cele mai multe persoane vor să scape de ea din pricina aspectului fizic. Însă grăsimea abdominală nu numai că dă un aspect fizic neplăcut, dar mai multe studii arată că are efecte nocive și asupra sănătății. Mai precis, o talie mai mare de 88 de cm la femei și mai mare de 102 la bărbați se consideră un risc crescut pentru apariția unor boli. Iată câteva strategii care sunt eficiente pentru a scăpa de grăsimea încăpățânată din jurul abdomenului.

Ascultă-ți corpul și găsește alimentația care îți face cu adevărat bine. Găsește-ți echilibrul. Ceea ce este mai dificil este să ne dăm seama ce tip de alimente ne sunt cele mai benefice, care ne dau energie și ne fac să ne simțim bine în timp ce...

Să mănânci câteva pătrățele de ciocolată sau un desert din când în când nu înseamnă automat că te vei îngrășa sau că ești suspect de diabet. Însă problema cu zahărul din zilele noastre este că este adăugat în tot mai multe alimente, chiar și în acelea care nu au gust dulce. De aceea este indicat să citim eticheta produselor, pentru a ști exact ce mâncăm și să nu ajungem să consumăm prea mult zahăr deoarece în exces nu este deloc sănătos. Consumul maxim recomandat de zahăr, este estimat la 6 lingurițe pe zi (25 g) pentru adulți și 3  (12 g)pentru copii. Iar în condițiile acestea nu este deloc greu să depășim limita maximă recomandată pe zi. Am "inspectat" niște cămări și frigidere și iată ce am găsit.

https://www.youtube.com/watch?v=Yo3TRbkIrow De ce nu funcționează doar să mâncăm mai puțin și să ne mișcăm mai mult pentru a slăbi în greutate? Pentru că atât cantitatea (să fii în deficit caloric), cât și calitatea alimentelor contează (să te hrănești, nu doar să mănânci). Zahărul este nociv pentru sănătatea...

Dacă citim ingredientele unui aliment sunt șanse mari să dăm peste termeni precum: sirop de glucoză, fructoză, dextroză, zahăr din trestie, sirop de porumb și asa mai departe. Toate acestea sunt denumiri diferite pentru zahar. Dar știm (nu-i așa?) că si fructele, legumele și laptele conțin...