19 iul. Cum să faci o salată hrănitoare și sănătoasă
Pe căldura asta cine nu apreciază o salată delicioasă și ușoară, care să te mențină hidratat?
Însă în prepararea unei salate pot exista 2 capcane, destul de des întâlnite.
Una dintre ele este tendința de a adăuga cât mai multe legume, carne, uneori și fructe, nuci și pe deasupra și un sos total nepotrivit. Și astfel salata ta, care era menită să fie un preparat ușor se transformă într-o bombă calorică dificil de digerat. De aceea trebuie să fim atenți la ce și cum combinăm, ce și cât punem într-o salată.
Altă tendință, total opusă este de a pune doar câteva legume, fără să adaugi și niste proteine și grăsimi sănătoase. Astfel te simți hidratat, dar în jumătate de oră te apucă din nou foamea.
Ce e de făcut? Să urmezi niște pași simpli și vei avea un prânz sau o cină grozavă.
Pasul 1: Alege patul de verdeață
-ai de ales între: lăptucă, salată romană, rucola, kale, pătrunjel etc.
Pasul 2 Alege baza de legume
-aici poți să îți folosește imaginația și poți să alegi în voie: roșii, castraveți, ridichi, ardei, morcovi, ceapă, ciuperci etc
Pasul 3 Adaugă proteine
-aici ai mai multe variante și ți-aș sugera să nu combini foarte multe variante
a) piept de pui, fâșii de parmezan, bacon, somon sau fructe de mare
b) brânză și măsline
c) nuci, semințe de in, seminșe de dovleac, migdale sau semințe de chia
Evită: să adaugi fructe. Ele se mănâncă pe stomacul gol.
Pasul 4 Alege sosul potrivit
-va da mai multă savoare mâncării: 1/2 dintr-un iaurt, sucul de la o jumătate de lămâie (dacă ai pus pește), sos vinegreta (ulei de măsline, oțet balsamic și sare) etc
Evită: dressing-urile pentru salate din comerț. Sunt pline de zahăr și nu îți dorești asta în salata ta. Prepară unul acasă, e rapid și muult mai gustos.
Pasul 5 Alege condimentele potrivite
-alege dintre: sare, oregano, busuioc sau piper etc
Pasul 6 Ultimul pas
Ce a mai rămas de făcut? Savurare, energizare, hidratare și vitaminizare. Totul în compania potrivită, sper. Poftă bună!
No Comments