25 aug. Egg muffin – briose cu ou și bacon
Vrei să pregătești micul dejun dimineața, însă nu ai suficient timp la dispoziție? Îți recomand să încerci aceste brioșe-omletă.
Partea bună este că durează foarte puțin timp să le prepari. Mai mult chiar, le poți prepara de seara și să le păstrezi la frigider peste noapte. Vor fi la fel de gustoase.
În această variantă eu am folosit roșie de grădină și kaiser de casă. Dacă nu ai la îndemână kaiser de casă, este de preferat să alegi o variantă de la un producător local de încredere, care să fie cât mai puțin procesată.
Sunt ideale și de luat la pachet, pentru o masă hrănitoare la serviciu.
Conțin puțini carbohidrați cu indice glicemic mic (din legume). Sunt bogate în proteine și grăsimi bune din ou, fiind perfecte pentru alimentația low-carb și keto, dar și pentru oricine dorește un mic dejun sănătos și gustos.
Timp de preparare | 5 minute |
Timp de gatire | 7- 8 minute |
Portii |
bucăți
|
- 4 ouă
- 1 roșie mică
- 50 g bacon sau kaiser
- 20 g unt
- sare de mare
- piper negru
Ingrediente
|
|
- Primul pas este să pornim cuptorul la 180 de grade. Tăiem baconul (sau kaiserul) cubulețe și îl punem la călit la foc mic pentru câteva minute, împreună cu jumătate din cantitatea de unt. Între timp tăiem și roșiile cubulețe. Ouăle le batem separat, pe urmă adăugăm untul rămas, împreună cu sare și piper.
- Pregătim formele de brioșe pe o tavă specială. Punem pe rând baconul, roșiile și pe urmă turnăm oul peste ele. Mie mi-au ieșit 6 brioșe.
- Le punem la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute. La sfârșit le putem verifica cu o scobitoare, pentru a vedea dacă sunt bine coapte.
- Le poți savura dimineața la micul dejun. Recomand alături de o roșie.
- Și pentru că sunt foarte ușor de luat la pachet, pentru să le iei cu tine la drum sau la serviciu, pentru a avea o masă hrănitoare. Poftă bună!
O porție de brioșe (3 brioșe) după rețeta asta conține:
ecaterinasebeni
Posted at 09:52h, 20 septembriemi_au placut si sunt foarte satioase
Denisa
Posted at 06:04h, 21 septembrieMa bucur ca v-au placut! 🙂
Maria
Posted at 20:47h, 15 septembrieLa mine timpul de coacere necesar a fost dublu….la 8 min erau lichide 😅
Denisa
Posted at 14:14h, 28 octombrieMultumim! Mai mult ca sigur trebuie adaptat în functie de cuptor.