Egg muffin – briose cu ou și bacon

2018-08-25
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Vrei să pregătești micul dejun dimineața, însă nu ai suficient timp la dispoziție? Îți recomand să încerci aceste brioșe-omletă.

Partea bună este că durează foarte puțin timp să le prepari. Mai mult chiar, le poți prepara de seara și să le păstrezi la frigider peste noapte. Vor fi la fel de gustoase.

În această variantă eu am folosit roșie de grădină și kaiser de casă. Dacă nu ai la îndemână kaiser de casă, este de preferat să alegi o variantă de la un producător local de încredere, care să fie cât mai puțin procesată.

Sunt ideale și de luat la pachet, pentru o masă hrănitoare la serviciu.

Conțin puțini carbohidrați cu indice glicemic mic (din legume). Sunt bogate în proteine și grăsimi bune din ou, fiind perfecte pentru alimentația low-carb și keto, dar și pentru oricine dorește un mic dejun sănătos și gustos.

Imprima reteta
Egg muffin - brioșe cu ou și bacon
Egg muffin sau brioșele cu ou sunt o variantă hrănitoare pentru un mic dejun rapid și gustos.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Specific Keto, Low-carb
Prep Time 5 minute
Cook Time 7- 8 minute
Servings
bucăți
Ingredients
  • 4 ouă
  • 1 roșie mică
  • 50 g bacon sau kaiser
  • 20 g unt
  • sare
  • piper negru
Specific Keto, Low-carb
Prep Time 5 minute
Cook Time 7- 8 minute
Servings
bucăți
Ingredients
  • 4 ouă
  • 1 roșie mică
  • 50 g bacon sau kaiser
  • 20 g unt
  • sare
  • piper negru
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Primul pas este să pornim cuptorul la 180 de grade. Tăiem baconul (sau kaiserul) cubulețe și îl punem la călit la foc mic pentru câteva minute, împreună cu jumătate din cantitatea de unt. Între timp tăiem și roșiile cubulețe. Ouăle le batem separat, pe urmă adăugăm untul rămas, împreună cu sare și piper.
  2. Pregătim formele de brioșe pe o tavă specială. Punem pe rând baconul, roșiile și pe urmă turnăm oul peste ele. Mie mi-au ieșit 6 brioșe.
  3. Le punem la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute. La sfârșit le putem verifica cu o scobitoare, pentru a vedea dacă sunt bine coapte.
  4. Le poți savura dimineața la micul dejun. Recomand alături de o roșie.
  5. Și pentru că sunt foarte ușor de luat la pachet, pentru să le iei cu tine la drum sau la serviciu, pentru a avea o masă hrănitoare. Poftă bună!
Recipe Notes

O porție de brioșe (3 brioșe) după rețeta asta conține:

Nutrition Facts
Egg muffin - brioșe cu ou și bacon
Amount Per Serving
Calories 321 Calories from Fat 239
% Daily Value*
Total Fat 26.5g 41%
Total Carbohydrates 3g 1%
Dietary Fiber 0.3g 1%
Protein 19g 38%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Share this Recipe
Ingredients: , , , , ,

Comments (2)

  1. posted by ecaterinasebeni on September 20, 2018

    mi_au placut si sunt foarte satioase

      Reply
    • posted by Denisa on September 21, 2018

      Ma bucur ca v-au placut! 🙂

        Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.