11 sept. Cum sa faci acasa cipsuri de cocos
Zilele trecute, fiind la cumpărături am pus în coș și 2 nuci de cocos.
Pe prima am mâncat-o proaspătă și am reușit să beau și apa de cocos. Ceea ce, recunosc că înainte nu prea îmi ieșea, până ce am învățat cum se face corect.
Mi-am amintit apoi de cipsurile din cocos pe care le iau ca și gustare, acele variantele fără zahăr sau alte ingrediente inutile. Pentru că cipsurile din cocos sunt gustoase și nu au nevoie de îmbunătățiri. Poate doar de un pic de sare, după preferința mea.
Așadar, am trecut la treabă. Am spart cu grijă nuca de cocos, a urmat aceeași treabă cu apa :). Pentru asta vă las un tutorial, care în mod sigur o să explice mai bine decât mine.
Pasul următor a fost să tai nuca de cocos în fâșii subțiri, subțiri și să le las la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.
Concluziile mele au fost următoarele:
1. sunt foarte, foarte gustoase. perfecte pentru o ronțăială sănătoasă. Știu, nu prea recomand ronțăieli între mese, dar mai știu și că tot le avem uneori, așa că măcar să fie ceva sănătos. Cred că merg perfect ca și gustare la film sau atunci când avem musafiri.
2. se păstrează foarte bine, ba chiar mi s-au părut mai gustoase a doua și a treia zi.
3. sunt mult mai ieftine, comparativ cu cipsurile de cocos din plafar. O nucă de cocos e în jur de 2,5-3 lei. Eu am luat-o cu 2 lei la reducere și a ajuns cam pentru 3 porții.
4.totuși, spun cinstit că mi se pare că e mult de lucru, mai ales partea cu tăiatul în fâșii. Poate în timp capăt îndemânare și nu o să mi se pară că durează așa de mult.
Așadar, dacă te simți dornic să încerci și înarmat cu răbdare, poți să faci acasă niște cipsuri delicioase și hrănitoare, la un preț mai mic. Dacă dorești să sari peste partea de preparare, iată niște cipsuri de cocos (link af) gata preparate, fără ingrediente inutile.
Timp de preparare | 20 minute |
Timp de gatire | 10-15 minute |
Portii |
porții
|
- 1 nucă de cocos proaspătă
- sare de mare după gust
Ingrediente
|
|
- Așadar, primul pas este să spargem nuca de cocos cu ajutorul unui ciocan de bucătărie și să despărțim miezul de coaja dură, cu ajutorul unui cuțit.
- Îndepărtăm și următorul strat fibros cu o ustensilă pentu tăiat legume.
- Spălăm bucățile de cocos și pe urmă le tăiăm fâșii subțiri. Cu cât sunt mai subțiri, cu atât mai bine.
- Le punem la cuptor, la focul cel mai mic, într-o tavă cu hârtie de copt dedesubt. Le lăsăm pentru aproximativ 10-15 minute (în funcție de puterea cuptorului), având grijă să nu fie focul prea tare.
- În funcție de cât de crocante dorești să fie, poți să le lași mai mult sau mai puțin. Dacă o să le servești imediat, îți recomand să le lași să prindă culoare cel puțin ca și aici. Ai grijă însă să nu se ardă.
- Pentru mai multă savoare, îți recomand să pui și puțină sare, înainte de a le servi. Poftă bună!
Informații nutriționale/porție:
- energie: 236 kcal
- carbohidrați net: 4g
- grăsimi: 22.3g
- proteine: 2.6g
No Comments