Cipsuri de nucă de cocos
Gustare sănătoasă și gustoasă, din nucă de cocos.
Portii Timp de preparare
3porții 20minute
Timp de gatire
10-15minute
Portii Timp de preparare
3porții 20minute
Timp de gatire
10-15minute
Ingrediente
Etape
  1. Așadar, primul pas este să spargem nuca de cocos cu ajutorul unui ciocan de bucătărie și să despărțim miezul de coaja dură, cu ajutorul unui cuțit.
  2. Îndepărtăm și următorul strat fibros cu o ustensilă pentu tăiat legume.
  3. Spălăm bucățile de cocos și pe urmă le tăiăm fâșii subțiri. Cu cât sunt mai subțiri, cu atât mai bine.
  4. Le punem la cuptor, la focul cel mai mic, într-o tavă cu hârtie de copt dedesubt. Le lăsăm pentru aproximativ 10-15 minute (în funcție de puterea cuptorului), având grijă să nu fie focul prea tare.
  5. În funcție de cât de crocante dorești să fie, poți să le lași mai mult sau mai puțin. Dacă o să le servești imediat, îți recomand să le lași să prindă culoare cel puțin ca și aici. Ai grijă însă să nu se ardă.
  6. Pentru mai multă savoare, îți recomand să pui și puțină sare, înainte de a le servi. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale/porție:

  • energie: 236 kcal
  • carbohidrați net: 4g
  • grăsimi: 22.3g
  • proteine: 2.6g
Trimite unui prieten