01 mai Cheesecake low-carb cu zmeură
Acesta este un guest post de la Oana Rus, membră a comunității noastre low-carb online.
De când eu mi-am schimbat stilul alimentar (am adoptat o alimentație low-carb), încet, încet adoptă același stil de a mânca și cei din familie. Și chiar și cei din familie dar din afara casei.
Cel mai mult m-a bucurat faptul că acest desert a fost adorat de către copii. Acum îl fac pentru a doua oară, la cererea lor.
Este cel mai bun și fin cheesecake pe care l-am mâncat! Și e și fără făină din cereale și fără zahăr.
Timp de preparare | 1.5 ore |
Timp de gatire | 15 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
Blat
- 150 g făină de migdale
- 50 g unt
- 1 ou
- 50 g îndulcitor natural Green Sugar
Crema de brânză
- 750 g brânză dulce (eu am folosit cea în găletușă de la Lidl)
- 200 g smântână pentru frișcă
- 120 g îndulcitor natural Green Sugar
- esență de vanilie
- 2 plicuri gelatină
Topping de zmeură
- 500 g zmeură sau fructe de pădure
- 1 plic gelatină
- 50 g îndulcitor natural Green Sugar sau după gust
USTENSILE
Ingrediente
Blat
Crema de brânză
Topping de zmeură
USTENSILE
|
|
Etape
- Pentru blat se amestecă ingredientele și se frământa aluatul. Se lasă 15 minute la rece, apoi se întinde o foaie (eu o întind în folie alimentara ca să nu se lipească), apoi am transferat-o într-o tavă cu pereți detașabili (diametru 24 cm). Se coace aproximativ 15 minute, sau pana se rumeneste (atenție, se rumenește repede).
- Pentru crema de brânză se bate frișca cu crema de brânză și se amestecă cu gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe plic.
- Pentru toppingul de fructe se dau fructele prin blender și se amesteca cu gelatina.
- Ultimul pas este montajul. Peste blatul de migdale se pune crema de brânză, se dă la congelator până se încheagă un pic. Între timp am lăsat o parte din crema de brânză pe care am amestecat-o cu piure-ul de fructe, apoi am adăugat-o peste crema albă (se poate sări etapa asta să rămână doar crema albă și jeleul), apoi iar la congelator până se încheagă, iar abia apoi am pus jeleul de fructe și am pus iar la congelator vreo 10 minute. Se lasă la frigider minim 3-4 ore sau peste noapte, înainte de servire! Poftă bună!
Partajeaza reteta
O femeie
Posted at 19:40h, 02 maisuna f. bine!!
ai facut si cu branza philadephia/ceva asemanator? ca lidl nu am si galetushe nici atat.
Denisa
Posted at 21:20h, 03 maiLa reteta asta nu am testat, dar zic ca ar trebui sa iasa foarte bine si cu philadelphia sau cu alt tip de crema de branza dulce. Sper sa fie pe placut tau, mi-ar placea tare mult sa pot vedea rezultatul.
Flori
Posted at 16:56h, 22 augustNu prea înțeleg cum se bate frișcă cu crema de brânza, sa înțeleg ca batem smântâna pana obținem frișca și apoi o amestecam cu brânza ..?
Multumesc
Flori
Posted at 16:58h, 22 augustSmântâna se amesteca cu brânza ? Sau frișca obținută din smântână ?
Delia Tristu
Posted at 06:49h, 18 iunieEu am facut frisca si apoi am amestecat cu branza si a iesit grozava! Asta am inteles din ce a scris Denisa, banuiesc ca daca nu faceam frisca ar fi scris direct smantana lichida 😊