Chec cu făină de cocos și migdale

Chec cu făină de cocos și migdale

Imprima reteta
Chec cu făină de cocos și migdale
Rețetă delicioasă de chec, făcut din făină de cocos și migdale. Fără făină albă și fără zahăr, ci doar cu ingrediente hrănitoare.
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30 minute
Portii
felii
Ingrediente
Specific Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30 minute
Portii
felii
Ingrediente
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Albușurile se bat spumă cu ajutorul mixerului. Se adaugă sarea de la început și îndulcitorul numai după ce albușurile sunt bătute bine.
  3. Se încorporează treptat gălbenușurile și untul topit.
  4. Se lasă mixerul deoparte. Adăugăm treptat făinurile, guma de xantan și praful de copt stins și amestecăm ușor cu ajutorul unei linguri de lemn.
  5. Jumătate din compoziție se toarnă într-o tigaie mai mică de chec, cu hârtie de copt. Cealaltă jumătate se amestecă cu cacao și pe urmă se toarnă deasupra.
  6. Se lasă la 180 de grade pentru 15 minute, apoi se reduce temperatura și se mai lasă la copt pentru aproximativ 15 minute.
  7. Inainte de a-l lua, verificăm cu o scobitoare dacă este bine copt în mijloc. După ce l-am luat de la cuptor se lasă să se răcească înainte de a se tăia. Mie mi-au ieșit 12 felii. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale/felie

  • energie: 107 kcal
  • carbohidrați net: 1.5g
  • grăsimi: 9g
  • proteine:4.1 g
Partajeaza reteta
7 Comments
  • Cristina Dragomir
    Posted at 13:04h, 10 aprilie Răspunde

    nu e el la fel de pufos ca ala clasic, din ce imi dau seama din poza, dar la gust nu are cum sa nu fie bun, mai ales pentru mine, o indragostita de tot ce inseamna nuca de cocos.

    • Denisa
      Posted at 20:59h, 10 aprilie Răspunde

      Pufos este, insa textura fainii de cocos difera fata de cea a fainii albe de grau, deci va arata putin diferit fata ce cel clasic. Am incercat sa pun de un chec fara prea multe asteptari, pentru ca stiu ca nu orice dulciuri pot sa fie adaptate cu succes in varianta de diet. Insa mi-a intrecut asteptarile si acum ma bucur ca il pot savura fara vinovatii la cafea. Gustul e dulce cu aroma de cacao, ti-l recomand cu drag.

  • Mihaela
    Posted at 13:56h, 10 ianuarie Răspunde

    Estepotrivit si in cazul celor cu diabet?

    • Denisa
      Posted at 04:25h, 14 ianuarie Răspunde

      Desigur! Indulcitorul natural green sugar este ideal pentru diabetici si pentru controlul greutatii, datorita faptului ca nu determina cresteri ale glicemiei (are indicele glicemic 0) si contine 0 calorii.

  • Oana Păroiu
    Posted at 12:29h, 16 aprilie Răspunde

    Bună ziua,

    Se poate face checul dar fără guma de xantan? Credeți că iese bun?

    • Denisa
      Posted at 13:54h, 16 aprilie Răspunde

      Se poate. Nu influenteaza gustul. Guma de xantan e folosita penru a reduce faramitarea aluatului. Probabil va fi un chec mai fragil si va trebui manevrat cu mai multa atentie, in rest ar trebui sa fie in regula.

  • Carmina
    Posted at 12:42h, 04 aprilie Răspunde

    Buna! Prima tura se lasa la copt 15 min,la 180°C, dar tura a doua, cam la ce temperatura? Multumesc

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart