05 apr. Chec cu făină de cocos și migdale
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 30 minute |
Portii |
felii
|
Ingrediente
- 5 ouă separate
- 50 g făină de cocos
- 30 g făină de migdale
- 100 g unt topit
- 30 g îndulcitor natural Green Sugar sau dupa gust
- 1/2 linguriță gumă de xantan
- 1/2 linguriță praf de copt stins cu lămâie
- 1/4 linguriță sare de mare
- 10 g cacao
Ingrediente
|
|
Etape
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Albușurile se bat spumă cu ajutorul mixerului. Se adaugă sarea de la început și îndulcitorul numai după ce albușurile sunt bătute bine.
- Se încorporează treptat gălbenușurile și untul topit.
- Se lasă mixerul deoparte. Adăugăm treptat făinurile, guma de xantan și praful de copt stins și amestecăm ușor cu ajutorul unei linguri de lemn.
- Jumătate din compoziție se toarnă într-o tigaie mai mică de chec, cu hârtie de copt. Cealaltă jumătate se amestecă cu cacao și pe urmă se toarnă deasupra.
- Se lasă la 180 de grade pentru 15 minute, apoi se reduce temperatura și se mai lasă la copt pentru aproximativ 15 minute.
- Inainte de a-l lua, verificăm cu o scobitoare dacă este bine copt în mijloc. După ce l-am luat de la cuptor se lasă să se răcească înainte de a se tăia. Mie mi-au ieșit 12 felii. Poftă bună!
Notitele retetei
Informații nutriționale/felie
- energie: 107 kcal
- carbohidrați net: 1.5g
- grăsimi: 9g
- proteine:4.1 g
Partajeaza reteta
Cristina Dragomir
Posted at 13:04h, 10 aprilienu e el la fel de pufos ca ala clasic, din ce imi dau seama din poza, dar la gust nu are cum sa nu fie bun, mai ales pentru mine, o indragostita de tot ce inseamna nuca de cocos.
Denisa
Posted at 20:59h, 10 apriliePufos este, insa textura fainii de cocos difera fata de cea a fainii albe de grau, deci va arata putin diferit fata ce cel clasic. Am incercat sa pun de un chec fara prea multe asteptari, pentru ca stiu ca nu orice dulciuri pot sa fie adaptate cu succes in varianta de diet. Insa mi-a intrecut asteptarile si acum ma bucur ca il pot savura fara vinovatii la cafea. Gustul e dulce cu aroma de cacao, ti-l recomand cu drag.
Mihaela
Posted at 13:56h, 10 ianuarieEstepotrivit si in cazul celor cu diabet?
Denisa
Posted at 04:25h, 14 ianuarieDesigur! Indulcitorul natural green sugar este ideal pentru diabetici si pentru controlul greutatii, datorita faptului ca nu determina cresteri ale glicemiei (are indicele glicemic 0) si contine 0 calorii.
Oana Păroiu
Posted at 12:29h, 16 aprilieBună ziua,
Se poate face checul dar fără guma de xantan? Credeți că iese bun?
Denisa
Posted at 13:54h, 16 aprilieSe poate. Nu influenteaza gustul. Guma de xantan e folosita penru a reduce faramitarea aluatului. Probabil va fi un chec mai fragil si va trebui manevrat cu mai multa atentie, in rest ar trebui sa fie in regula.
Carmina
Posted at 12:42h, 04 aprilieBuna! Prima tura se lasa la copt 15 min,la 180°C, dar tura a doua, cam la ce temperatura? Multumesc