Albușurile se bat spumă cu ajutorul mixerului. Se adaugă sarea de la început și îndulcitorul numai după ce albușurile sunt bătute bine.
Se încorporează treptat gălbenușurile și untul topit.
Se lasă mixerul deoparte. Adăugăm treptat făinurile, guma de xantan și praful de copt stins și amestecăm ușor cu ajutorul unei linguri de lemn.
Jumătate din compoziție se toarnă într-o tigaie mai mică de chec, cu hârtie de copt. Cealaltă jumătate se amestecă cu cacao și pe urmă se toarnă deasupra.
Se lasă la 180 de grade pentru 15 minute, apoi se reduce temperatura și se mai lasă la copt pentru aproximativ 15 minute.
Inainte de a-l lua, verificăm cu o scobitoare dacă este bine copt în mijloc. După ce l-am luat de la cuptor se lasă să se răcească înainte de a se tăia. Mie mi-au ieșit 12 felii. Poftă bună!