06 nov. Budinca de toamna cu aroma de vanilie
Un desert gustos e binevenit oricând, nu-i așa? Mai ales unul gustos, cu aromă dulce de vanilie.
Mi-au ieșit 4 porții mici și delicioase, căci așa cred că îi stă bine unui desert.
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de asteptare | 1-2 ore |
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 400 ml lapte de cocos cremos
- 2 gălbenușuri
- 1 linguriță gelatină
- 20 g îndulcitor natural Green Sugar
- 2 plicuri îndulcitor Green Sugar cu aromă de Vanilie Bourbon
- 1/8 linguriță sare de mare
Ingrediente
|
|
Etape
- Am păstrat un sfert din cantitatea de lapte de cocos într-un bol și am presărat deasupra gelatina.
- Restul de lapte l-am pus într-o cratiță mică la foc foarte mic și l-am lăsat pentru aproximativ 5 minute, fără să ajungă la punctul de fierbere. În acest timp am adăugat câte un gălbenuș, amestecând încontinuu, pe urmă am pus sarea, îndulcitorul granule și îndulcitorul cu aromă plăcută de vanilie bourbon. Am luat de pe foc, am adăugat peste budincă laptele cu gelatina rămase. Am turnat în cupe și după ce s-a răcit le-am pus la frigider pentru aproximativ 2 ore.
- Pentru că a căpătat o culoare gălbuie de la gălbenușul de ou de la țară, mi-am amintit de culorile frumoase de afară din perioada asta și am dat fuga după niște frunze de decor. Am savurat budinca cu gândul la peisajul de toamnă. Poftă bună!
Notitele retetei
Informații nutriționale (o porție):
- energie: 103 kcal
- glucide: 3.5g
- grăsimi: 8.7g
- proteine: 2.9g
Partajeaza reteta
Carmina
Posted at 09:13h, 09 martieCiao!
Daca nu am zahar cu aroma de vanilie, pot pune esenta de vanilie?
Denisa
Posted at 15:49h, 09 martieSigur, se poate, o sa iasa foarte bine.