30 oct. Briose cu dovleac si faina de cocos
Devine o plăcere tot mai mare pentru mine și este în același timp și o provocare să adaptez rețetele clasice la alimentația low-carb, adică fără clasica făină de grâu și fără zahăr. Deoarece e sezonul dovleacului, am făcut brioșe cu dovleac, folosind făină de cocos și îndulcitor green sugar. Mulțumită de rezultat, savurez o brioșă și vi-l arăt mai jos, pas cu pas.
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 20 minute |
Portii |
brioșe
|
Ingrediente
- 2 ouă separate
- 50 g unt 82%, topit
- 100 g dovleac răzuit
- 20 g îndulcitor natural Green Sugar (2 linguri) sau după gust
- 40 g făină de cocos (sau cât intră)
- sare de mare
Ingrediente
|
|
Etape
- Prima oară am pregătit ingredientele. Am răzuit dovleacul pe o răzătoare mică, am pus untul la topit (eu am folosit cuptorul cu microunde, unde l-am pus timp de 30 de secunde). Am separat ouăle, punând albușul într-un bol mai mare. În câte un bol separat am măsurat celelalte ingrediente, făina și îndulcitorul.
- Am început cu gălbenușul, pe care l-am frecat cu puțină sare. Am adăugat și untul și am continuat să amestec.
- Am trecut la bătutul albușurilor cu ajutorul unui mixer, adăugând spre sfârșit și îndulcitorul.
- După ce albușurile au fost bine bătute, am adăugat gălbenușul, amestecând foarte ușor. Apoi am adăugat treptat, dovleacul răzuit și făina de cocos.
- Am dat drumul la cuptor și pe urmă am pregătit formele de brioșe și le-am porționat în 6 bucăți.
- Le-am pus la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la temperatură medie.
- Le-am lăsat să se răcească bine înainte de a le servi. Sunt sățioase și țin bine de foame. Din 6 brioșe câte mi-au ieșit, eu am considerat că sunt 3 porții, câte 2 brioșe pentru o porție.
- Ca de obicei, nu am folosit deloc zahăr, ci doar îndulcitor natural Green Sugar.
- Și pentru că Halloween-ul e aici, nu m-am putut abține să nu folosesc și o decorațiune simpatică. Desert fără vinovății! Poftă bună!
Notitele retetei
Informații nutriționale (o brioșă):
- energie: 134 kcal
- carbohidrați: 3.2g
- grăsimi: 10g
- proteine: 4.4g
Partajeaza reteta
No Comments