vitamine Tag

Oul este un aliment foarte popular și mai ales foarte hrănitor. Contrar a ceea ce se crede despre el, este destul de sărac în calorii, însă plin de nutrienți benefici. În plus, este foarte versatil și poate fi folosit într-o mulțime de rețete, de la ouă poșate...

Vitamina B12 face parte din complexul B de vitamine hidrosolubile. Îndeplinește mai multe roluri esențiale în organism. Unul dintre cele mai importante este de a participa la producerea celulelor roșii ale sângelui, cele care transportă oxigenul la celule. Ca orice vitamină, este esențial să o luăm din...

V-ați întrebat vreodată, cum e mai bine să consumăm legumele? Beneficiem de mai mulți nutrienți dacă le gătim sau dacă le consumăm în stare proaspătă? Ei bine, se pare că răspunsul nu este chiar atât de simplu. Asta deoarece prepararea termică poate distruge nutrienții sau în unele cazuri le poate crește biodisponibilitatea. Așadar, depinde de tipul de legume.

Despre metodele de gătire

Bineînteles, și metodele de prepare culinară au avantaje și dezavantaje. Știm cu toții că fierberea nu este cea mai prietenoasă cu nutrienții din alimente. O mare parte din vitaminele hidrosolubile (C și complexul B) trec în apa în care fierb legumele. Ce poți face pentru a evita pierderea vitaminelor este să nu arunci apa. Se pare că coacerea în cuptor, în cuptorul cu microunde sau la grill păstrează cel mai bine antioxidanții din alimente (10).
Exista 2 compusi cu activitatea biologica ai vitaminei K. Vitamina K1 naturala se numeste filoquinona si se gaseste in legumele verzi cu frunze. Vitamina K2, numita menaquinona reprezinta compusi sintetizati  de bacteriile intestinale. Compusii sintetici ai vitaminei K, ce pot fi metabolizati la filoquinona se numesc menadiol si menadiol diacetat. Vitamina K este numita vitamina coagularii, deoarece are proprietati antihemoragice. Necesarul de vitamina K
0 Item | lei0,00
View Cart