minerale Tag

Ieri am făcut din nou fiertură de oase după rețeta . Fiertura de oase se prepară prin fierberea îndelungată a oaselor de la diferite animale împreună cu oțet din cidru de mere, mirodenii, condimente și uneori o cantitate mică de legume. Este o băutură hrănitoare, sursă de...

Oul este un aliment foarte popular și mai ales foarte hrănitor. Contrar a ceea ce se crede despre el, este destul de sărac în calorii, însă plin de nutrienți benefici. În plus, este foarte versatil și poate fi folosit într-o mulțime de rețete, de la ouă poșate...

V-ați întrebat vreodată, cum e mai bine să consumăm legumele? Beneficiem de mai mulți nutrienți dacă le gătim sau dacă le consumăm în stare proaspătă? Ei bine, se pare că răspunsul nu este chiar atât de simplu. Asta deoarece prepararea termică poate distruge nutrienții sau în unele cazuri le poate crește biodisponibilitatea. Așadar, depinde de tipul de legume.

Despre metodele de gătire

Bineînteles, și metodele de prepare culinară au avantaje și dezavantaje. Știm cu toții că fierberea nu este cea mai prietenoasă cu nutrienții din alimente. O mare parte din vitaminele hidrosolubile (C și complexul B) trec în apa în care fierb legumele. Ce poți face pentru a evita pierderea vitaminelor este să nu arunci apa. Se pare că coacerea în cuptor, în cuptorul cu microunde sau la grill păstrează cel mai bine antioxidanții din alimente (10).
Magneziul este un mineral esential din care corpul detine aproximativ 1000 mmol. Se gaseste predominant intracelular. 65% din cantitatea de magneziu din corp se afla in os, restul fiind egal distribuit in muschi si alte tesuturi. O parte din cantitatea de la nivelul osului constituie rezerva organismului de magneziu ce poate fi mobilizata la nevoie.

Necesarul de magneziu

Necesarul zilnic de magneziu difera in functie de varsta si sex.
0 Item | lei0,00
View Cart