Filme bune de vizionat cât stăm acasă

Filme bune de vizionat cât stăm acasă

În contextul acestei pandemii de corona virus, fac tot posibilul în perioada aceasta, în primul rând să evit să ies din casă dacă nu e absolut obligatoriu și în al doilea rând să petrec timpul într-un mod cât mai plăcut și util.

Evit știrile alarmante și fake news-urile, informându-mă doar din surse oficiale. Mă străduiesc să mențin o atitudine pozitivă, să mănânc la fel ca și înainte (stresul și plictiseala cu siguranță te pot face să mănânci mai mult decât de obicei) și să respect orele de somn, pentru a mă asigura că îmi mențin organismul rezistent.

Căutând activități de făcut, probabil în perioada asta o să ne uităm mai mult la filme.

Așa că am pregătit o mică lista cu filme bune despre dieta keto și low-carb, numai bune pentru a fi vizionate de către oricine este interesat de acest stil alimentar.

The magic pill/Pastila magică (disponibil pe netflix)

Primul pe listă este documentarul pe care îl recomand tuturor.

Este unul dintre cele mai bune documentare pe care le-am văzut despre dieta ketogenică. Ideea principală a documentarului este despre cum poate alimentația keto să fie remediul pe care îl căutăm pentru multe dintre bolile moderne, începând de la obezitate și până la diabet, alzheimer sau epilepsie.

Fat Head

Mulți din voi ați auzit de aluatul fad head, cel cu mozzarella și făină de migdale. Poate l-ați și încercat, de exemplu dacă ați făcut pizza după rețeta asta.

Dar ați văzut clasicul film low-carb, Fat Head?

Cu mituri despre număratul caloriilor și despre grăsimea saturată, filmul oferă informații și păreri pertinente.

Cel care l-a scris și regizat este comediantul Tom Naughton. Acesta este un prim indiciu că nu doar că veți învăța lucruri utile din filmul acesta, dar veți și râde copios pe alocuri.

Carb Loaded

Carb Loaded este un film pe care l-am văzut abia recent, cu toate că a apărut în 2015. Mi s-a părut o relatare amuzantă, foarte bine explicată, despre alimentația modernă și iluzia că mănânci sănătos, diabetul zaharat de tip 2 și mituri în nutriție.

Dacă nu vă împiedică faptul că puteți pune subtitrare doar în limba engleză, vă recomand să vă delectați cu el.

First do not harm/ Mamă și fiu

Și ultima recomandare astăzi, dar nu cea din urmă. E un film foarte bun cu Meryl Strip, inspirat (atenție) după o poveste reală, în care un băiețel (pe numele real Charlie Abrahams) reușeste să controleze crizele de epilpsie cu ajutorul dietei ketogenice.

Pe Martie 26, în fiecare an se sărbătorește Purple Day/Ziua mov sau Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei. Așadar, pentru cine nu a văzut acest film despre epilepsie, prima utilizare terapeutică a dietei keto, e momentul potrivit să îl vizioneze împreună cu familia.

Cel mai important lucru acum se pare că este distanțarea socială pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, menținerea normelor recomandate de igienă și la fel de important, să păstrăm o alimentație sănătoasă și o atitudine pozitivă.

Aveți și alte idei, propuneri de filme?

1 Comment
  • Razvan
    Posted at 18:30h, 30 martie Răspunde

    Am înteles. Recomandările de filme sunt tot keto. :))
    Interesant.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.