09 feb. Budincă de mei cu goji (fără gluten)
Budinca de mei cu goji este o gustare delicioasă și nutritivă. Fiindcă este destul de sațioasă, o putem servi oricând și în loc de cină.
Meiul:
- sursă de magneziu
- nu conține gluten
- bogat în complexul de vitamine B
Goji:
- superaliment
- bogat în antioxidanți
Ingrediente:
-1/2 cană de mei decorticat
-1,5 căni de apă
–o cană de lapte
-100 g de goji
Mod de preparare:
1. Spală meiul în 3-4 ape, pe urmă pune-l la foc mic cu 3 părți de apă. Lasă-l la foc mic amestecând încontinuu, până absoarbe apa.
2. Adaugă laptele fierbinte, respectând proporția de 2 la 1, după care adaugă și fructele. Lasă-l în continuare la foc mic până când scade și laptele și amestecul capătă o consistență de budincă.
3. Ia budinca de pe foc, toarn-o în boluri cât timp e caldă și e gata de servit.
Poftă bună!
No Comments