Este uleiul de cocos toxic?

Este uleiul de cocos toxic?

Uleiul de cocos este un aliment foarte des utilizat în bucătărie de către mulți dintre noi. Dar recent beneficiile lui au fost puse sub semnul întrebării, vestea circulând pe întregul internet.

Este uleiul de cocos o alegere proastă atunci când vine vorba despre sănătatea noastră?

Într-o prelegere publicata pe internet, un profesor de la Harvard susține că acesta este otrava pura („pure poison”).

Iar explicația constă în faptul că uleiul de cocos este alcătuit în procent de 86% din grăsimi saturate, adică acele tipuri de grăsimi care se găsesc în uleiurile solide la temperatura camerei, precum și în alimentele de origine animală (carnea, ouăle, untul, lactatele).

Grăsimile saturate au început să fie blamate din anii 60 de către cercetători precum Ancel Keys, care susținea ipoteza că duc la apariția bolilor de inimă. Ce a urmat după asta?

În timp ce ne-am concentrat pe reducerea alimentelor naturale care sunt bogate în grăsimi, din păcate a crescut enorm consumul de uleiuri vegetale rafinate și de zahăr adăugat, despre care astăzi se cunoaște foarte bine faptul că sunt nocive pentru sănătate.

Știința modernă arată însă din ce în ce mai des că este în regulă să consumăm cu măsură grăsimi saturate de origine naturală, din surse de calitate precum oul, carnea neprocesată, untul, brânzeturi  și da, uleiul de cocos (studiu, studiu).

Un video interesant de urmărit, alcătuit din interviuri realizate de Dr. Andreas Eenfeltd, care cuprinde răspunsul unor medici cunoscuți la întrebarea „Sunt grăsimile saturate dăunătoare?”

Din răspunsul lor, trag din nou concluzia că nu uleiul de cocos și alte alimentele ce conțin grăsimi naturale saturate sunt cele de care trebuie să ne ferim.

Ci de grăsimile nesănătoase, modificate, precum grăsimile trans sau hidrogenate (din alimente precum margarina) și de uleiurile vegetale rafinate, care sunt pro-inflamatorii.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.