16 aug. Mic dejun cu ouă și varză de Bruxelles
Trebuie să recunosc că iubesc aproape orice mic dejun ce conține ouă. Îmi place la nebunie gustul lor, dar le ador și pentru conținutul lor nutritiv foarte valoros.
Însă la fel simt și despre legume, așa că m-am gândit, de ce nu amândouă? Și așa a ieșit această rețetă delicoasă, care practic se face singură în timp ce tu savurezi o cafea dimineața.
Ingrediente
- varza de Bruxelles, o ceașcă
- bacon, 4-5 feliuțe
- 3 ouă
- parmezan răzuit
-pentru dressing:
- ulei de măsline, 4 linguri
- usturoi, 2-3 căței
- sare, piper, pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul pentru câteva minute și unge o tigaie cu puțin ulei de măsline.
- Adaugă varza de Bruxelles tăiată jumătăți și baconul în tigaie și pune-o la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Verifică-le periodic.
- Scoate tigaia de la cuptor și fă puțin loc pentru cele 3 ouă, pe care le spargi cu grijă pentru ca gălbenușul să nu se împrăștie. Presară și puțin parmezan peste ele și pune din nou tigaia la cuptor pentru 7-8 minute.
- După ce au trecut cele 7-8 minute, scoate tigaia de la cuptor și adaugă puțin pătrunjel proaspăt tăiat. Le poți servi imediat.
Informații nutriționale -o porție conține:
Poftă bună!
No Comments