25 apr. Muffins cu făină de orez și melasă
Pentru că am avut un eveniment special azi, m-am gândit la ce aș putea să prepar gustos și sănătos. Într-un final m-am decis pentru muffins, pentru că nu mai gustasem de ceva vreme. Puțin dulci și foarte hrănitoare, sunt o combinație bună între un desert și o gustare.
Am ales să folosesc melasa ca și îndulcitor natural. Iar ca să îmbogățesc compoziția nutrițională a făinii albe de grâu am adăugat făină integrală de grâu și de orez.
Melasa:
-sursă de calciu și magneziu
-conținut scăzut de calorii
Făina de orez:
-sursă de fibre
-nu conține gluten
Rezultatul? Delicios! Dar nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, convinge-te singur :).
Ingredientele folosite:
-amestec (părți egale) între faină integrală de orez, integrală de grâu și albă de grâu, 600 gr
-lapte, 200 ml
-unt, 150 g, topit
-4 ouă
-melasă, 3-4 linguri
-urdă, 250 g
-praf de copt, un plic
-fructe proaspete sau congelate, 150 g
Mod de preparare:
- Amestecă cele 3 tipuri de făină într-un bol, împreună cu praful de copt. În alt bol amestecă celelalte ingrediente, în afară de fructe.
- Toarnă puțin câte puțin din ingredientele lichide peste făină și amestecă încet.
- Pune aluatul obținut la copt în forme de muffins. Pentru fiecare muffins, toarnă aluatul în 2 reprize. Întâi umple forma de copt de jumătate, adaugă puține fructe și pe urmă toarnă din nou aluat.
- Lasă-le la copt la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Îți doresc poftă bună!
No Comments