condimente Tag

Cu toții folosim condimente la prepararea mâncării. Ele adaugă un plus de savoare și au puterea de a transforma o mâncare banală într-una aromată și gustoasă. Dar v-ați gândit vreodată că și condimentele conțin glucide (carbohidrați)? Deși în mod normal folosim o cantitate foarte mică, nu...

Așa cum probabil știi, există 2 varietăți de scorțișoară. Una provine din Sri Lanka și este denumită scorțișoara de Ceylon (Cinnamomum Zeylanicum sau Cinnamomum Verum) și este considerată de către multe persoane "adevărata scorțișoară". Celălalt tip de scorțișoară, Cassia (Cinnamomum Cassia sau Cinnamomum aromaticum) este scorțișoara comună. Provine din China și este cea care se găsește de regulă în supermarketuri.
A spus cineva scorțișoară? :)

Știați că există 2 tipuri, scorțișoara Ceylon și scorțișoara Cassia

Dacă ai fost curios să verifici de unde provine scorțișoara pe care o cumperi, cu siguranță ai observat un lucru interesant. Și anume că există 2 mari varietăți de scorțișoară, una chinezească și una din Sri Lanka.
Un anumit condiment de culoare galben-portocaliu apare tot mai des în discuțiile ce privesc alimentele sănătoase. Este vorba despre turmeric, o pudră cu gust intens și ușor picant. Acesta este folosit în mod tradițional ca și condiment la prepararea mâncărurilor asiatice, fiind un ingredient de bază al sosului curry. Datorită pigmenților pe care îi conține în mod natural, poate fi folosit în siguranță ca și colorant alimentar. Colorează în galben-portocaliu spre auriu. Știind acest lucru, recomand puțină grijă la mânuirea lui prin bucătărie. Trebuie să recunosc că mie mi-a trebuit ceva timp până să scot pata de pe mobilierul din bucătărie.