ARUNA benefica – cea mai bună pâinică low-carb

ARUNA benefica – cea mai bună pâinică low-carb

De-a lungul timpului, în experiența mea cu alimentația low-carb, am încercat multe tipuri de pâinici. Toate făcute de mine acasă, căci îmi face plăcere să mă joc cu ingredientele low-carb și să urmăresc ce va ieși.

De fapt, trebuie să recunosc că nu știam că se găsește la noi în țară o pâinică gata făcută, cu conținut mic de carbohidrați. Asta, bineînțeles, în afară de rețetele clasice de pâine keto ce au început să apară la noi, cu făină de migdale sau de cocos, pe care le pot face și eu acasă și pe care le-am și făcut. Uneori au ieșit bine și mi-au potolit pe moment dorul de pâine. Alteori, doar am câștigat experiență cu mânuirea aluatului. 🙂

După mai multe teste însă, a trebuit să recunosc față de mine că este mult mai ușor de preparat acasă un desert gustos și conform, decât o pâine low-carb. Asta pentru că niciuna nu m-a făcut să simt că mănânc cu adevărat pâine.

Până când am gustat ARUNA benefica.

Povestea mea cu pâinica low-carb ARUNA benefica

Cu puțin timp înainte de Ziua Mondială a Diabetului, urma să fac cunoștință cu pâinica ARUNA benefica. Un avantaj de necontestat al internetului este, din punctul meu de vedere, faptul că este ușor să creezi legături cu oameni cu care ai o pasiune în comun.

Am aflat de ARUNA benefica și am devenit repede curioasă, să aflu despre ce este vorba.

Când am fost pe punctul de a deschide pachetul cu pâinică, am simțit că mă înconjoară un miros îmbietor de pâine. M-am întrebat în sinea mea dacă nu cumva curierul mi-a adus un colet cu o pâine obișnuită, făcută din faină de grâu. 🙂

Am desfăcut, mirosit, feliat. Pot spune că am întors pâinica pe toate părțile. Am verificat valorile nutriționale. Pe măsură ce o feliam (dintr-o arună de 100g ies exact 6 felii), am văzut câte-o mică bulă de aer pe ici pe colo, specifică pâinii low-carb. Și m-am liniștit. Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să întind o bucată de unt pe o felie și să presar puțină sare. Am mușcat și, într-o clipă, m-am întors cu gândul înapoi în copilărie.

Gustul este (aproape) identic cu al pâinii obișnuite. Nu conține ouă (este de post) și nu are textură umedă.

Derulând puțin lucrurile înainte, eu aveam deja plănuit un mic eveniment de socializare cu degustare de produse dulci ce nu ridică glicemia, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Imediat, mi s-a alăturat și Dana cu pâinica low-carb ARUNA benefica.

Pot să vă spun că cei prezenți au fost pur și simplu încântați de gustul pâinicii, care cu această ocazie ieșea pentru prima dată în lume.

Despre pâinica low-carb ARUNA benefica

ARUNA benefica este o pâinică low-carb făcută de mână, dintr-un amestec de făinuri cu conținut scăzut de carbohidrați.

Aluatul din care se obține are la bază un mix de ingrediente, format, în principal, din făinuri obținute prin degresarea și măcinarea diverselor semințe (susan, dovleac, in, floarea-soarelui etc.) și fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale etc.), la care sunt adăugate fibre alimentare, proteine vegetale și semințe.

Ce rezultă este o pâinică pufoasă, cu gust aproape identic cu pâinea obișnuită, însă fără a conține cantitatea mare de carbohidrați din făina de grâu.

Este recomandată oricui dorește să consume o pâine mai sănătoasă, nutritivă. În special este potrivită pentru persoanele ce au probleme cu controlul glicemiei (diabetici). De asemenea reprezintă o opțiune de luat în considerare și pentru cei care urmează o alimentație cu puțini sau foarte puțini carbohidrați.

Fiecare pâinică de 100g conține mai puțin de 7g de carbohidrați net.

Caracteristici nutriționale

  • Conținut mic de carbohidrați
  • Nu crește glicemia
  • Bogată în vitamine și minerale

Pâinica ARUNA are un conținut foarte mic de carbohidrati, mai puțin de 7g la sută.

Datorită acestui lucru, nu determina creșterea glicemiei după consum, ceea ce o face ideală pentru persoanele diabetice și pentru cei care urmează o alimentație săracă în carbohidrați.

Dintr-o arună cu 7g de carbohidrați, rezultă 6 felii. Ceea ce înseamnă că 1 felie de pâinică ARUNA conține aproximativ 1,2g de carbohidrați. Da, atât de mic este conținutul de carbohidrați. 🙂

Furnizează în schimb o cantitate crescută de proteine și de grăsimi sănătoase. Conținutul caloric este mai mic decât în cazul pâinii low-carb făcută din faină de migdale.

Cu toate că nu este făcută din făina de grâu, ci dintr-un amestec din făini de semințe și nuci măcinate, ARUNA low-carb conține gluten, deși în cantitate redusă. Este necesar, totuși, să ții cont de acest lucru în cazul în care, în general, resimți disconfort în urma consumului de gluten și, mai ales, în cazul în care suferi de intoleranță la gluten sau boala celiacă.

Conținutul de carbohidrați al ARUNEI low-carb

ARUNA benefica are doar 6,8g de carbohidrați net per pâinică mică (100g). Sau 1,2g per o felie.

Prin comparație, o pâine obișnuită conține 55g de carbohidrați (100g), adică cu 800% mai mult.

Povestea pâinicii ARUNA benefica

Pâinica ARUNA benefica s-a născut dintr-o nevoie firească, de a avea un substitut al pâinii, ca și aliat în lupta cu o boala necruțătoare, precum este diabetul zaharat insulinodependent.

Dacă se pot realiza dulciuri care să nu crească glicemia, de ce să nu se poată face și o astfel de pâine?

Probabil că sunt mulți cei care și-au mai pus această întrebare. Și care au încercat să născocească o pâine low-carb sau să urmeze diverse astfel de rețete deja existente pe internet.

Însă foarte puțini sunt cei care au avut răbdarea de a realiza acasă sute de încercări (la propriu), de combinații între făinuri low-carb, pentru a obține o pâinică care nu doar că are un conținut scăzut de carbohidrați, dar are și gustul autentic de pâine.

Rețeta ARUNEI a fost inventată de doi oameni deosebiți.

Eu, din pacate, am avut șansa de a cunoaște doar unul dintre ei… Am ascultat fascinată întreaga poveste. Mi-ș lua oricând o ceașcă de cafea și aș asculta-o din nou și din nou.

Aici eu sunt fețita cu întrebările. Iar Dana îmi povestește cu răbdare ce i-a motivat și cum s-au luptat cu fiecare problemă ce apare atunci când încerci să faci o pâine low-carb, de la textura umedă, la faptul că nu crește și până la gustul care nu seamănă deloc a pâine. Încăpățânați din fire, au trecut rând pe rând peste toate aceste hopuri și după multă muncă au ajuns la o pâinică excepțională, atât din punct de vedere al gustului, cât și al calităților nutriționale. În urma înlocuirii pâinii obișnuite cu ARUNA low-carb, regretatul Adrian Berinde renunțase treptat la cele 4 injecții zilnice cu insulină.

După ce am gustat pâinica și m-am familiarizat cu detalii despre ingrediente și despre povestea ei, mi-am spus că este necesar să vorbim despre ea. Să o scoatem la lumină.

Să afle mai multă lume despre această pâinică minunată, realizată manual și deocamdată în cantități mici, dar pregătită cu drag pentru toți cei ce au auzit deja despre ea și o cer periodic pentru a o avea pe masă.

Prima expunere largă către public organizată în Oradea cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, de care povesteam mai sus, a fost un adevărat succes. Și am încredere că va continua în felul acesta.

Cum se consumă?

ARUNA este o pâinică low-carb cu gust autentic de pâine, ce vine în ajutorul celor ce suferă de diabet zaharat, precum și a celor care doresc să consume o pâine nutritivă, cu conținut scăzut de carbohidrați.

Pâinica low-carb ARUNA benefica se consumă exact ca și pâinea obișnuită, fără ca organismul tău să fie nevoit să facă față unei cantității mari de glucide, ca în cazul pâinii obișnuite.

O felie de pâine cu unt și sare? Asta e plăcerea mea cea mai mare, la capitolul pâine. Sau cu orice cremă tartinabilă, un paté hrănitor din ficat de cod? Este potrivită inclusiv pentru pachețelul copiilor la școală. Iar atunci când mergi la drum, dintr-o arună poți prepara un sandvici low-carb dolofan, sățios.

De unde se poate cumpăra

ARUNA benefica este preparată și împachetată cu multă grijă într-un mic și cochet atelier din Comarnic, județul Prahova.

Comenzile se pot transmite doar pe site-ul aruna-benefica.ro

Iar pachetul cu pâinici ajunge la tine prin curier, oriunde în țară.

Comenzile se preiau în fiecare luni. Pâinicile se coc marți. Miercuri ajung la tine frumos ambalate individual, în pungă de hârtie și cu miros proaspăt de pâine.

Reducere pentru membrii Nutriblog

Membrii noștri pot cumpăra, pentru o perioadă limitată, pâinica low-carb ARUNA benefica cu 10% reducere.

Reducerea se aplică prin folosirea codului „nutriblog”, menționat imediat după nume în formularul de comandă. Exemplu – NUME: Denisa Ursut (nutriblog).

Reducerea este valabilă pentru comenzile transmise în perioada 22 Noiembrie – 16 Decembrie (inclusiv).

ARUNA low-carb este o pâinică ideală pentru diabetici și pentru cei care urmează o alimentație cu puțini carbohidrați.

Este timpul să guști o pâine low-carb cu gust autentic.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.