Dovlecel pane

Dovlecel pane

Mă număr printre persoanele care adoră dovlecelul pane. Surpriza a venit în momentul în care am constatat că este cel puțin la fel, dacă nu chiar mai gustos, gătit la cuptor în varianta fără ulei. 

Dovlecelul este o legumă (sau fruct, dpdv botanic) specifică verii. Este bogat în fibre, vitamina A de origine vegetală, vitamina C, potasiu și magneziu. 

Parmezanul oferă o combinație de proteine și grăsimi ce oferă sațietate mesei. Este bogat în calciu, potasiu și sodiu. 

Iar oul, ei bine oul are o densitate impresionantă de nutrienți, cu mai puține calorii. Furnizează nutrienți esențiali precum: Seleniu, Colină, vitamina A, Acid folic, Fier, Zinc, vitamina D, vitamina E.

Crusta crocantă de parmezan și ou, îi dă un gust delicios și maximizează densitatea nutritițională a acestei mese. 

 

Porții

2

Ingrediente

-2 dovlecei medii, 250-300g fiecare

-4 ouă bătute

-parmezan, 100g răzuit

Preparare

Dovlecelul se taie felii subțiri de un deget. Se pune sare și se lasă să stea 10 minute, pentru a elimina apa. Se dă apoi dovlecelul prin ou și prin parmezan și se pun pe o tavă cu hârtie de copt. Se pun la cuptor pentru 15-20 minute. 

Valori nutriționale

O porție furnizează 420 calorii, 34g Proteine, 27g Grăsimi,  9g Carbohidrați, 2.5g Fibre.

2 Comments
  • Fitrevolutie
    Posted at 04:40h, 18 ianuarie Răspunde

    Este interesant cât de multe se pot spune despre asta. Am crezut că nu voi ajunge până la capăt, dar argumentul este bine condus și este plăcut și rapid de citit. Aștept mai multe intrări care au o valoare similară 🙂

  • Vitaforma
    Posted at 04:34h, 06 februarie Răspunde

    Nu voi judeca meritele – sunt mai degrabă un laic în subiect … Cu toate acestea, stilul tău de vorbire și abordarea generală a subiectului mă conving și este cu siguranță un plus. Voi reveni aici mai des, salutări 🙂

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.