14 mart. Dovlecel pane
Mă număr printre persoanele care adoră dovlecelul pane. Surpriza a venit în momentul în care am constatat că este cel puțin la fel, dacă nu chiar mai gustos, gătit la cuptor în varianta fără ulei.
Dovlecelul este o legumă (sau fruct, dpdv botanic) specifică verii. Este bogat în fibre, vitamina A de origine vegetală, vitamina C, potasiu și magneziu.
Parmezanul oferă o combinație de proteine și grăsimi ce oferă sațietate mesei. Este bogat în calciu, potasiu și sodiu.
Iar oul, ei bine oul are o densitate impresionantă de nutrienți, cu mai puține calorii. Furnizează nutrienți esențiali precum: Seleniu, Colină, vitamina A, Acid folic, Fier, Zinc, vitamina D, vitamina E.
Crusta crocantă de parmezan și ou, îi dă un gust delicios și maximizează densitatea nutritițională a acestei mese.
Porții
2
Ingrediente
-2 dovlecei medii, 250-300g fiecare
-4 ouă bătute
-parmezan, 100g răzuit
Preparare
Dovlecelul se taie felii subțiri de un deget. Se pune sare și se lasă să stea 10 minute, pentru a elimina apa. Se dă apoi dovlecelul prin ou și prin parmezan și se pun pe o tavă cu hârtie de copt. Se pun la cuptor pentru 15-20 minute.
Valori nutriționale
O porție furnizează 420 calorii, 34g Proteine, 27g Grăsimi, 9g Carbohidrați, 2.5g Fibre.
No Comments