Mezeluri cu eticheta curată

Mezeluri cu eticheta curată

Ani la rândul am evitat să cumpăr și să consum mezeluri. Asta pe principiul că sunt nesănătoase. Aveam toate motivele să fac asta, pentru că multe dintre ele au tot soiul de aditivi neprietenoși. 

Așa că mă limitam la șunca de casă pe care o face bunica mea. Care, apropo, e extraordinară. 

Dar într-o zi am dat peste o etichetă curată de salam în supermarket și mi s-a aprins un beculeț. Astfel că am început să cercetez mai în amănunt opțiuni de mezeluri curate.

 

1. Suncă și salam de la Bunătăți din Secuime sau Szekely Falat

Am descoperit aceste mezeluri curate într-o zi din întâmplare în supermarket

Am aruncat o privire peste ingrediente și am decis să testez. Nu doar că au ingrediente curate, adică doar carne și condimente, însă și gustul e excepțional. 

Așa că de-a lungul timpului am continuat să încerc noi mezeluri curate de la ei.

Preferata mea a fost șunca secuiască.

2. Câteva din gama Pikok

Din gama Pikok de la Lidl, am găsit bacon și cabanoși cu etichetă frumi. Mi-ar fi plăcut și mai mult dacă nu ar fi avut nici conservanți, dar poate pe viitor rezolvăm și asta. Deocamdată e cel mai curat bacon pe care l-am găsit în supermarket. 

Later update: au mai adus între timp și salam cu carne de mistreț și cârnați de mangaliță, doar carne și condimente. Pe acestea le-am văzut eu, posibil să fie și altele. Nu uitați să citiți ingredientele. 

3. Cârnații pentru grătar Caroli Maestro

Nu mai știu cum am descoperit cârnații Maestro cu eticheta curată, cred că discutasem despre ei în comunitatea noastră. Așa că în momentul în care i-am zărit în supermarket (în Kaufland și Auchan i-am găsit eu, la fel ca și pe Bunătăți din Secuime), am decis să îi încerc.

I-am gătit pe grătar în ambele variante (groși și subțiri) și au fost delicioși. Singurul meu regret este că (la cei din poză) grătarul a fost în casă și nu la iarbă verde. Dar cel puțin am un pont sigur, atât pentru când merg la iarbă verde, cât și pentru acasă.

Tu citești etichetele atunci când cumperi mezeluri?

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vrei să slăbești cu dieta keto? Mergi la sigur cu meniuri gata calculate. (apasă aici pentru detalii)