Mezeluri cu eticheta curată

Mezeluri cu eticheta curată

Ani la rândul am evitat să cumpăr și să consum mezeluri. Asta pe principiul că sunt nesănătoase. Aveam toate motivele să fac asta, pentru că multe dintre ele au tot soiul de aditivi neprietenoși. 

Așa că mă limitam la șunca de casă pe care o face bunica mea. Care, apropo, e extraordinară. 

Dar într-o zi am dat peste o etichetă curată de salam în supermarket și mi s-a aprins un beculeț. Astfel că am început să cercetez mai în amănunt opțiuni de mezeluri curate.

 

1. Salam curat 

Am descoperit mezelurile curate de la sau Szekely Falat într-o zi din întâmplare în supermarket. 

Am aruncat o privire peste ingrediente și am decis să le încerc. Nu doar că au ingrediente curate, adică doar carne și condimente, însă și gustul e excepțional. 

Așa că de-a lungul timpului am continuat să încerc noi mezeluri curate de la ei.

 

Din gama Pikok de la Lidl, am găsit salam cu carne de mistreț și cârnați de mangaliță, doar carne și condimente. Pe acestea le-am văzut eu, posibil să fie și altele. Nu uitați să citiți ingredientele, cautăm să aibă carne și condimente, atât.

 

2. Șuncă fără aditivi

Tot de la Szekely Falat am găsit șuncă fără aditivi. Eu una prefer șunca mai degrabă decât salamul. Am încercat de la ei șunca secuiască (de porc) și șuncă din piept de pui.  

Amandouă îmi plac ca și gust. O dată ce deschideți ambalajul însă, nu o țineți prea multe zile, căci nu rezistă, fiind fără aditivi. 

 

4. Cârnații pentru grătar

Nu mai știu cum am descoperit cârnații Maestro cu eticheta curată, cred că discutasem despre ei în comunitatea noastră. Așa că în momentul în care i-am zărit în supermarket (în Kaufland și Auchan i-am găsit eu, la fel ca și pe Bunătăți din Secuime), am decis să îi încerc.

I-am gătit pe grătar în ambele variante (groși și subțiri) și au fost delicioși. Singurul meu regret este că (la cei din poză) grătarul a fost în casă și nu la iarbă verde. Dar cel puțin am un pont sigur, atât pentru când merg la iarbă verde, cât și pentru acasă.

 

5. Somon afumat 

Și să nu uităm de omega-3. Bingo, am găsit somonul ăsta organic la Lidl. Și mi-a plăcut, atât gustul, cât și ingredientele. 

 

Tu citești etichetele atunci când cumperi mezeluri?

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.