peste Tag

Peștele este un aliment extrem de sănătos. Este sursă valoroasă de proteină și de grăsimi sănătoase de tipul omega-3. American Heart Association (AHA) recomandă să consumăm pește de 2-3 ori pe săptămână. Și așa cum probabil ați auzit deja, cel mai des se recomandă consumul de pește...

În ultimii ani, ne focusăm atenția din ce în ce mai mult pe vitamina D și pe rolurile importante pe care le îndeplinește în organism. Unul dintre acestea este stimularea sistemului imunitar.

Ce este vitamina D?

Vitamina D este o vitamină liposolubilă (solubilă în grăsimi), pe care o putem lua din alimentele care sunt în mod natural bogate în grăsimi. Spre deosebire de celelalte vitamine, aceasta se poate produce și în piele pornind de la colesterol. Acest lucru se întâmplă atunci când ne expunem la soare. Este modalitatea prin care corpul își asigură cea mai mare parte din necesarul zilnic. În timpul sezonului rece, la persoanele care au pielea mai închisă la culoare, care se expun mai rar la soare sau  folosesc des creme cu protecție solară, crește necesarul procurării vitaminei D din alimente.
Nutrientii continuti de alimente ne influenteaza activitatea intregului organism, inclusiv cea a creierului. Exista unele alimente care exercita un efect benefic asupra functiilor cognitive. Includerea acestor alimente in dieta ne stimuleaza memoria si puterea de concentrare. 1. Nucile

Vrei -25% reducere la meniurile de slăbire? Apasă aici.